Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA / PRIOPĆENJE / SCENA
Rambo Amadeus (Foto: Facebook)

Rambo Amadeus podržao studente i iznio sedam zahtjeva

Rambo Amadeus (Foto: Facebook)

Antonije Pušić alias Rambo Amadeus podržao je studentske prosvjede u Beogradu protiv izbora Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije. Na svom Facebook profilu je objavio svojih sedam zahtjeva, koje prenosimo u cijelosti, a ostavio je i prostora za upisivanje novih zahtjeva.

Kao i uvijek do sada, na strani sam studenata. Ako su oni plaćenici, i ja sam. Sigurno sam plaćeniji od većine. Naravno, ja bih imao malo drukčije zahtjeve od njih, ne bih se bavio personalnim rješenjima, samo pravilima.
1. Tabloidima i šund televizijama oduzeti pravo na informativni program i objavu vijesti iz politike, bilo kakve političke emisije. Red sisa, red guzica, red političara – degradira i nas i vlast.
2. Nezavisna studentska komisija da sredi biračke spiskove, navodno ima više birača no punoljetnih stanovnika.
3. Uvođenje zakonske obaveze glasanja – demokracija je taoc neodgovornih apstinenata. Najrevniji su očigledno ovi što olovku uzimaju jednom u 4 godine u ruke, pa neće nikako da propuste taj doživljaj. Najneodgovorniji su ovi što misle da znaju sve, što se ponašaju kao da je izbor za miss, pa im se “nitko ne sviđa”.
4. Ograničiti minutažu pojavljivanja političara na televiziji. Ovaj se pojavljuje 100 puta više nego Tito. Tito je, sjećam se bio samo prvih 5 minuta dnevnika, a govore je držao samo kad je neka frka ili proslava, jednom u 3 mjeseca. Ovaj je na TV-u duže od spikera.
5. U Informativnim emisijama ukinuti informacije šta je ‘ko rekao, ostaviiti samo šta je ‘ko uradio. Šta se stvarno dogodilo. Od palamuđevine se ne razaznaje šta jeste a šta nije.
6. Svako veče na TV dnevniku pokazivati grafikone spoljnog i unutarnjeg duga, broj nezaposlenih, top listu prosječnih dohodaka u Evropi.
7. ……
8. ……
9. Slobodno dopišite, ali vodite računa, pravila treba da važe za sve

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI