Neovisni novinarski portal
3.10.2022.
POLITIKA
Pero Ćorić (HSP AS) u Murteru: ‘Cilj nam je da u Saboru bude križ od tri metra’

Pero Ćorić (HSP AS) u Murteru:
‘Cilj nam je da u Saboru bude križ od tri metra’

hsp as foto h. pavic (7)

 HSP AS kao stožerna, najsnažnija i jedina parlamentarna pravaška stranaka, kako kažu, radi na svepravaškom okupljanju u sklopu svog političkog projekta „Pravaški kišobran“, te je danas u Murteru u svoje okrilje primila čitav općinski ogranak Srbovih HSP-ovaca.

Tom prigodom u restoranu Boba ‘stranačku zamolnicu’ ili prelazak u HSP AS s predsjednikom i tajnikom stranke Ivanom Tepešom i Perom Ćorićem u ime dosadašnjeg ogranka HSP-a Murtera potpisao je njihov dosadašnji predsjednik Enio Turčinov.

–  Kao strateški partner unutar Domoljubne koalicije intenzivno se pripremamo za nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore za 9. saziv Hrvatskog sabora – rekao je predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš najavljujući šire okupljanje pravaša.

U HSP AS-u pozorno prate i unutarstračke izbore u HDZ-u i kažu da su im svi kandidati za predsjednika prihvatljivi.

– Ne vidimo ni u kome ništa sporno, pogotovo ne u doktoru Kovaču, ni bilo kome od navedenih kandidata. Mi nemamo favorita, ali ja sam rekao gospodinu Plenkoviću na svečanoj sjednici Sabora, da nije lako biti favorit, jer ga mediji i javnost doživljavaju kao favorita, pa sam ga podsjetio na onu izreku da onaj koji u konklavu uđe kao papa uglavnom izađe kao kardinal. Pa da bude i s te strane oprezan – rekao je ovom prigodom Pero Ćorić.

 – U politici smo spremni na dogovor, a spremni smo izaći i sami, da mi budemo to desno krilo Hrvatske koje će oklupiti domoljubne snage. Ja se nadam da ću dočekati dan da dvotrećinski pobijedimo i da u Hrvatskom saboru bude križ od tri metra, zato što je u poljskom parlamentu od dva metra. Država u kojoj se 85 posto građana izjašnjava katolicima nije zavrijedila da bude sekularna država. To je san Pere Ćorića i vjerujem većine pravaša – rekao je Ćorić.

Enio Turčinov i Pero Ćorić (Foto: Tris/H. Pavić)

Enio Turčinov i Pero Ćorić (Foto: Tris/H. Pavić)

On i Tepeš tvrde da sigurno ulaze u Sabor, u bilo kojoj kombinaciji.

– HSP AS je peta politička snaga po svim anketama. Tog cvijeća, drveća, voća, biljaka, građevina ni mosta, neće biti za četiri godine. To je fikcija. Most je politička fikcija koja je danas jedna interesna skupina, a da ne govorimo o nekakvim orasima i drugim stranakma koje se pojavljuju. HSP AS je jedna ozbiljna pravaška stranka 21 stoljeća. Imate Tepeša kao prepoznatljivo ime i mene. Nama je dovolno staviti ime i prezime imat ćemo mandate – rekao je Ćorić.

– Naš cilj je vrlo jasan, pobijediti lijevu nesposobnu antihrvatsku i antikršćansku gubitničku vlast Zorana Milanovića, a u onom dugom dijelu doći do dvotrećinske većine i ponašati se onako kako se ponaša 150 milijuna građana Europe koji su osudili komunizam i fašizam kao totalitarne sisteme. Ne možemo dopustiti da hodamo po trgu koji nosi ime zločinca Josipa Broza Tita. To je naš cilj. Meni nije cilj mandat, cilj je pobjeda i križ od tri metra u Hrvatskom saboru – rekao je Ćorić.

hsp as foto h. pavic (5)
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI