Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
POLITIKA
Novi predsjednik HSP-a Josip Matković poziva sve pravaše na zajednički izlazak na europarlamentarne izbore

Novi predsjednik HSP-a Josip Matković poziva sve pravaše na zajednički izlazak na europarlamentarne izbore

Novi predsjednik HSP-a Josip Matković održao je u petak konferenciju za novinare, prvu nakon što je izabran na izvanrednom saboru stranke u subotu 18. siječnja. Iz Šibenika je pozvao sve stranke pravaške orijentacije na ujedinjenje, za početak na zajednički nastup na nailazećim europarlamentarnim izborima.

HSP - Konferencija za novinare (Foto Hrvoslav Pavić) (4)

– Za sada na terenu nastojimo utvrditi što je od HSP-a ostalo. Započeli smo konoslidaciju stranke. Uvjerili smo se da postoje ljudi koji žive pravašku ideju i podržavaju promjene koje su se u HSP-u dogodile. Radit ćemo svi zajedno kako bi pravaštvo, koje je bivše stranačko vodstvo dovelo do neprepoznatljivosti, vratili na mjesto koje mu na hrvatskoj političkoj sceni pripada. Bilo je i do sada razgovora o ujedinjenju pravaša, ali čini se da da je onaj tko je u ime HSP-a pregovarao činio to s figama u džepu – rekao je Matković.

Na prošlim izborima, 150.000 pravaških glasova otišlo je u vjetar. To se dogodilo, rekao je Matković, jer su neki u stranci bili vođeni vlastitim, a ne pravaškim interesima i robovali jednom čovjeku, što se više neće ponoviti.

Podsjetimo, raskol u HSP-u se dogodio u rujnu, kada su na dva paralelna stranačka sabora u Sisku i Osijeku izabrana dva predsjednika, dotadašnji predsjednik Danijel Srb i Josip Matković, dugogodišnji član te stranke i dotadašnji predsjednik županijske organizacije Splitsko dalmatinske županije.  Ministarstvo uprave 7. i 9. siječnja poništilo je odluke obaju sabora, nakon čega je  u subotu 18. siječnja u Zagrebu održan izvanredni sabor na je Matković ponovno izabran.

– Na izvanrednom saboru u Zagrebu otklonili smo sitne formalne propuste i nedostatke koje smo napravili u Osijeku, Ministarstvu uprave predali smo zapisnike i očekujemo vrlo brzo dobiti rješenje. Nemamo nakanu čekati tu formalnost već se već voljom člava stranke već sada ponašamo kao izabrano vodstvo – rekao je Matković.

 HSP - Konferencija za novinare (Foto Hrvoslav Pavić) (3)
Tags: ,

VEZANE VIJESTI