Neovisni novinarski portal
24.7.2021.

Post Tagged with: "Ministarstvo branitelja"

Jača li u Hrvatskoj takozvani ženski faktor? Možda. Žene sve snažnije nastupaju na javnoj sceni, najavljujući jedan novi trend, jedno novo, žensko političko pismo koje je čitko, jasno, etično i […]

Ministar branitelja Medved najavljuje uklanjanje Registra branitelja od očiju javnosti jer njegovo ‘postojanje nema smisla’ – Bivši ministar Matić kaže da ‘još nije sreo branitelja koji je protiv objave Registra’ te kako uskoro očekuje ‘milijuntog branitelja’

Šator koji je 555 dana bio ispred Ministarstva branitelja preselit će se u Muzej Domovinskog rata u Vukovar.

Hrvatska i dalje nema ministra branitelja, gotovo pet mjeseci od parlamentarnih izbora.

Hrvatska četiri mjeseca od izbora još uvijek nema ministra branitelja, a dva potpredsjednika Vlade javno se prepucavaju o tome tko bi mogao voditi resor, koji se među rijetkima, prema nacrtu proračuna za 2016. godinu našao pod reformskim škarama, kraći za cijelih 56 milijuna kuna. Prosvjednicima u Savskoj, međutim, takva briga za branitelje, izgleda, nimalo ne smeta.

Bojan Glavašević, desna ruka bivšeg ministra branitelja Predraga Matića, uhvaćen je “s prstima na službenom krovnom nosaču”. Koji je koristio u privatne svrhe. Nije ni prvi ni zadnji koji je to učinio, ali ako to čini jedan Glavašević, doista, komu u politici uopće možemo vjerovati?

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja preuzeo je u ponedjeljak Ministarstvo branitelja poručivši kako želi biti ministar svih branitelja te da će mu prvi potez biti zaustavljanje razdvajanja mirovina.

U Solarisu je danas Ministarstvo branitelja danas predstavilo idejni projekt Veteranskog centra, koji će se graditi u bivšoj vojarni HV-a ‘Bribirski knezovi’ u Šibeniku.

Pa nas je samo 2.000 branilo Vukovar, danas Vukovarska brigada broji 4.400 ljudi, a Vukovar isplaćuje 6.500 braniteljskih penzija – kako je to moguće?! pita ministar branitelja Matić.

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić boravio je danas u Vodicama, odakle je poručio kako će suspendirati pravilnik koji Đuru Glogoškom već pet mjeseci omogućava da ‘prosvjeduje u šatoru’ pred Ministarstvom branitelja, a u stvari živi u kući istog ministarstva u Zaprešiću, namijenjenoj kraćim boravcima invalida i njihovih obitelji kada dolaze liječenje ili pretrage u glavni grad.

U Šibeniku je danas održan sastanak na kojem su predstavnici Grada s predstavnicima Ministarstva branitelja razmatrali mogućnost ustanovljavanja Vetaranskog centra, za koji su već predložene lokacije u bivšim vojarnama Jamnja, Gomnjanik i Bribirski knezovi.

Više od dvije stotine branitelja i drugih Kninjana okupilo se na tribini ‘Sto posto za Hrvatsku’ koju je Udruga veterana IV. Gardijske brigade u petak organizirala u kninskom Domu HV-a-a. Tribnu su održali čelnici braniteljskog prosvjeda koji već 110 dana traje pred Ministarstvom branitelja u Zagrebu.