Neovisni novinarski portal
21.1.2022.

Post Tagged with: "Jugoton"

‘Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma: Omoti ploča u funkciji revolucionarne i rodoljubne glazbe 1947. – 1990.’ naziv je izložbe koja se danas od 18 do 21 sat otvara u galeriji Hrvatskog […]

Skladatelj, dirigent, glazbeni producent i dugogodišnji glazbeni urednik Jugotona, preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 91. godini.

Pod naslovom ‘Kulturocid desetljeća’ tjednik Nacional donio je opsežnu priču o prodaji magnetofonskih vrpci master snimaka albuma koje su licencni partneri slali nekadašnjem Jugotonu kako bi se proizvodile vinilne ploče i audiokasete.

Branimir Džoni Štulić javio se redakciji TRIS-a reagirajući na nedavnu izjavu Siniše Škarice o vlasništvu nad snimkama Azre.

Legendarnog urednika Jugotonovih izdanja sreli smo u šibenskom Azimutu, usred proslave Dana prodavaonice ploča.

Izložba ‘Jugoton – istočno od raja (1947.- 1991.)’ bit će otvorena do kraja trećeg mjeseca, a pratit će je razni programi, tribine, predavanja i video projekcije.

U Tehničkom muzeju Zagreb danas je održana press konferencija povodom skorog otvorenja izložbe “Jugoton – istočno od raja (1947. – 1991.)” u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Jugoton je osnovan još 1947., no 1963. godine, na današnji dan, pokrenuta je proizvodna linija za vinile.

Autorica izložbe ‘Jugoton – istočno od raja 1947. – 1991.’, koja će u Zagrebu biti otvorena 20. listopada, otkriva koncept kojim će biti prezentiran nekadašnji europski diskografski gigant.