Neovisni novinarski portal
24.6.2021.

Post Tagged with: "Jedrenje"

Dobitnici Plakete Valovi Šibenika za ovu godinu su Matej Barhanović i Matej  Lisičar, vlasnik Centra ronjenja Dolphine s Bola na Braču koji su 24.rujna 2018. godine u hvarskom kanalu spasili dvojicu jedriličara na dasci, no na žalost  nisu uspjeli spasiti mladu surfericu iz Meksika – otkrio je Zoran Lučić Luca, idejni začetnik priznanja Valovi Šibenika.

U Šibeniku je završena prva u nizu regata koje će se ove godine jedriti u sklopu European Match Race Toura.

European Match Race Tour 2018. Šibenik. Organizatori su šibenski Wave Sailning Centar i Jedriličarski klub Val.

I dalje traje akcija ‘Tikula za Val’, kojom se simboličnom i manje simboličnom donacijom za kupnju tikule (cigle) može pomoći gradnja i opremanje nove zgrade.

Bacakanje nekog koplja po livadi i ljuljuškanje na moru u kadi bez motora… kakav je to sport?

– Jedriti u potpunoj tišini restauriranim oldtajmerom, koji će biti vrhunac “zelene” tehnologije, ispred nosa “motornjacima” koji zagađuju more, troše zalihe kiseonika baš kao njihovi vlasnici zalihe iz novčanika, dok pritom moraju slušati mumlanje, turpijanje i arlaukanje sopstvenog motora usred tihe pučine – poetski obrazlaže svoje obnoviteljske motive.

JK Val iz Šibenika u suradnji s Wave sailing centrom organizira dvodnevnu regatu dvobojskog jedrenja, međunarodnog ranga 4, koja se boduje za svjetsku ljestvicu. Prvi start je u subotu, 31. studenog (10.30 sati), pred šibenskom rivom.

Bojan Berlengi i Petar Stošić u mjesec dana su malom jedrilicom došli do Sicilije, popeli se na vulkan Etna i sretno se vratili u šibensku luku.

– Upravo sjajni rezultati naših jedriličara doveli su nas u nezavidnu situaciju – kažu u JK Val, koji traže pomoć u prikupljanju novca za odlaske na svjetska i europska natjecanja…

Organizatori kampa su Clivo Sailing Club iz Pomera te JK Val iz Šibenika.

Posada JK Vala na jedrilici Anđela X pobjednici su Državnog prvenstva u kategoriji ‘manjih krstaša’.

Vođa puta hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu klase Optimist u Argentini, Denis Marinov, javio se redakciji TRIS-a: ‘Stigli smo!’