Neovisni novinarski portal
6.5.2021.

Post Tagged with: "fotografija"

“U vrijeme post kapitalističkih globalnih previranja, tehnološkog napretka, jačanja desnice, pritiska religija koje nanovo ograničavaju ženska prava te privida demokratičnog društva 21. stoljeća susrećemo se sa situacijom u kojoj se […]

U okviru europskog foto natječaja „Moj socijalni grad“ pozivaju se fotografi, amateri i profesionalci, da fotografijom prikažu socijalne projekte i/ili društvene odnose u svom gradu.

Razgovor s fotografom čija će samostalna izložba rock fotografija biti otvorena u četvrtak, 22. ožujka, u šibenskom klubu Azimut.

Festival Organ Vida je najveća međunarodna fotografska manifestacija u Hrvatskoj ali i najveći festival suvremene fotografije u jugoistočnoj Europi koji okuplja suvremene domaće i međunarodne umjetnike, kako one nadolazeće tako i već etablirane, sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja umjetnosti i suvremene fotografske prakse.

Dioklecijanova palača izgleda kao ugostiteljski luna park, Diokletianland, dostavna prometala s kapulom, wc-papirom i whiskeyem se utrkuju po uličicama i umalo gaze Japance, s renesansnih portala vise kupaći kostimi, za šaku kuna oko Zlatnih vrata tumaraju mladići prerušeni u Rimljane s kopljima…

U rubrici Fotomorgana danas vam predstavljamo fotografiju splitskog fotografa Ivice Bošnjaka, koju je radno nazvao ‘Djevojka gleda sapunicu’. Nije to nikakva fotomontaža.

Ante Gotovina je jedan od poželjnijih selfie-partnera na hrvatskom govornom facebook području.

Više od milijardu ljudi živi od vlažnih staništa. Život od ribolova, uzgajanja povrća, putovanja i turizma ovisan je od vlažnih staništa.

– Stvarno bih ovo volio imati – zaključio je s čašom u ruci, zaljubljeno gledajući u krumpir.

‘A kad ne snimam, razgovaram s puhovima, ili sa samim sobom.’

Nema turista bez fotoaparata. Tako je nastao fototurizam, nova i sve propulzivnija grana turizma.