Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
UKRATKO
Europski foto natječaj “Moj socijalni grad”

Europski foto natječaj “Moj socijalni grad”

U okviru europskog foto natječaja “Moj socijalni grad” pozivaju se fotografi amateri i profesionalni fotografi da fotografijom prikažu socijalne projekte i/ili društvene odnose u svom gradu.

Gradovi diljem Europe – neovisno o tomu nalaze li se u urbanim zonama ili ruralnim područjima – sve se više suočavaju s akutnim socijalnim nejednakostima, bilo u pogledu pristupa zdravstvu, obrazovanju, stanovanju i zapošljavanju, bilo na području radnih uvjeta ili integracije u društvo osoba u nepovoljnom položaju. Kako možemo osigurati da svatko osjeća da pripada gradu? Koliko je „socijalan“ vaš grad i što se može učiniti da postane uključiviji?
 Sudionicima je za nadahnuće na internetskoj stranici kluba PES-a na raspolaganju “inspiracijski oblak”. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2018., a u njemu mogu sudjelovati svi stanovnici EU-a stariji od 18 godina.Autori najboljih radova  bit će nagrađeni fotografskom opremom po svom izboru u vrijednosti do 1 500 eura i trodnevnim putovanjem u Bruxelles za dvije osobe.
Tri najbolje fotografije odabrat će žiri sastavljen od članova kluba Stranke europskih socijalista (PES) pri Europskom odboru regija (OR) – koji predstavlja lokalne i regionalne vlasti iz cijelog EU-a – te od profesionalaca iz svijeta fotografije. Pobjednici će biti pozvani na svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati u Bruxellesu u razdoblju između listopada i prosinca 2018.
Natječaj se organizira u suradnji sa SOLIDAR-om, europskom mrežom organizacija civilnog društva čiji je cilj unaprijediti socijalnu pravdu u Europi i diljem svijeta. Više informacija o samom natječaju i promotivni materijal dostupni su na internetskoj stranici kluba PES-a​.

Tags:

VEZANE VIJESTI