Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
šibensko-kninski kutak
Drugi Hrvatski kongres šumske terapije

Drugi Hrvatski kongres šumske terapije

Pioniri šumske medicine u Hrvatskoj, platforma Snaga šume, i ove godine organizira Hrvatski kongres šumske terapije, ovog puta u NP Krka i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH, Ministarstva turizma i sporta RH, Šibensko-kninske županije i  Zdravstvenog veleučilišta Zagreb (ZVU) te uz podršku Ministarstva zdravstva RH.

Brojni ugledni predavači i stručnjaci s područja šumske terapije i šumske medicine održat će svoja predavanja na kongresu, i to dr. sc. Qing Li, Amos M. Clifford i dr. sc. Won Sop Shin.

Profesor s Fakulteta Nippon u Tokiju, dr. sc. Qing Li, osnivač je i predsjednik Japanskog društva za šumsku medicinu te jedan od prvih znanstvenika koji se bavio istraživanjem učinka šumskog okoliša i šumskog kupanja (shinrin-yoku) na ljudsko zdravlje. Tema njegova predavanje je Novi kocept šumske medicine i šumske terapije. 

Autor bestselera „Vaš vodič kroz šumsku kupku“, Amos Clifford, održat će predavanje pod nazivom Šumski putevi do susreta duša, a profesor Nacionalnog sveučilišta Chungbuk i predsjednik Korejskog foruma šumske terapije, dr. sc. Won Sop Shin, predavanje pod nazivom Trenutna povezanost i budućnost prakse i istraživanja šumske terapije u Koreji.

Više informacija o programu kongresa možete pronaći na službenim stranicama platforme Snaga šume.

Foto: Eko kampus “Krka” u Pulajnima, JU „Nacionalni park Krka“

Tags:

VEZANE VIJESTI