Neovisni novinarski portal
5.3.2024.
PRAVA ZA LJUDE
Nakon šestomjesečne kalvarije u Zambiji, hrvatski državljani vratili se kući i poručili: Čak i u našim najmračnijim danima, nikada nismo gubili nadu da će pravda pobijediti

Nakon šestomjesečne kalvarije u Zambiji, hrvatski državljani vratili se kući i poručili:
Čak i u našim najmračnijim danima, nikada nismo gubili nadu da će pravda pobijediti

Četiri hrvatska para s četvoro posvojene djece iz Konga,  koji su u Zambiji bili optuženi za kupovanje djece, nakon šest mjeseci neizvjesnosti i iščekivanja presude napokon su dočekali povratak kući. Sud ih je oslobodio svih optužbi, preuzeli su svoju djecu i krenuli u Hrvatsku. Da bi izbjegli medijsku opsadu, nakon povratka, javnosti su se obratili priopćenjem.

U priopćenju kažu:

“Bilo je to iznimno teško razdoblje u proteklih šest mjeseci i osjećamo veliko olakšanje što se vraćamo kući sa svojom djecom. Čak i u našim najmračnijim danima, nikada nismo gubili nadu da će pravda pobijediti.

Željeli bismo izraziti našu srdačnu zahvalnost hrvatskoj Vladi, EU-u, našem zambijskom odvjetničkom timu, kao i dobrim ljudima u Zambiji i Hrvatskoj na njihovoj ljubaznosti i kontinuiranoj podršci tijekom najizazovnijih okolnosti s kojima smo se ikada suočili.

Cijenimo što su mediji nastavili biti osjetljivi na našu situaciju u svojim izvještavanjima i molimo vas da poštujete naše pravo na privatnost u nadolazećim danima i tjednima dok želimo ostaviti ovo grozno iskustvo iza nas i započeti svoje živote kao novi roditelji. Hvala vam na razumijevanju i podršci”, priopćili su po povratku kući.

Foto: N1
Tags: ,

VEZANE VIJESTI