Neovisni novinarski portal
26.9.2023.
(NE)RED / šibenik
Grad Šibenik traži novog komunalnog pročelnika, Ante Nakić ostaje do sredine ljeta

Grad Šibenik traži novog komunalnog pročelnika, Ante Nakić ostaje do sredine ljeta

Komunalni problemi u gradu Šibeniku su eskalirali, nezadovoljstvo građana je na najvišoj razini tako da ostavka, još uvijek aktualnog pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ante Nakića, nikog nije posebno iznenadila. Moglo bi se zaključiti kako u turističku sezonu grad ulazi komunalno nespreman, iako se već odavno apelira na brže rješavanje problema koji se samo gomilaju.

Zadnjih mjeseci građani su posebno nezadovoljni poskupljenjem cijene odvoza otpada, dok je broj odvoza otpada minimalan, što je ostavilo posljedice na izgled grada, pa mnogi misle kako je možda moguća još koja ostavka, npr. direktora Zelenog grada Šibenika, Novice Ljubičića.

Svakako, zasad se traži novi komunalni pročelnik koji bi trebao preuzeti možda najnezahvalniju funkciju, usred ljeta.
Na službenoj stranici Grada Šibenika istaknuto je da je Ante Nakić iz osobnih razloga podnio zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa te će dužnost obnašati zaključno sa mjesecom srpnjem 2023. godine.
Grad Šibenik raspisao je javni natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti. Na natječaj se može javiti magistar/ra struke ili stručni specijalist pravne, ekonomske ili tehničke struke sa najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, organizacijskih sposobnosti i komunikacijskih vještina potrebnih za uspješno upravljanje upravnim tijelom.
Prijave kandidata na javni natječaj dostavljaju se Tajništvu Grada Šibenika, Šibenik, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, u roku od 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama, s obveznom naznakom: »Natječaj za imenovanje u Upravni odjel za komunalne djelatnosti«.
Javni natječaj je dostupan na ovoj POVEZNICI.

Foto: Grad Šibenik

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI