Neovisni novinarski portal
7.12.2023.
šibenik / smeće
Šibenčani ogorčeni: Dosta je samovolje Zelenog grada! Oni žele da za njih radimo, da nas potpuno zgaze…

Šibenčani ogorčeni:
Dosta je samovolje Zelenog grada! Oni žele da za njih radimo, da nas potpuno zgaze…

Nezadovoljstvo Šibenčana zbog šokantnih iznosa računa koji im stižu od Zelenog grada Šibenika, raste, iz dana u dan. Osnovana je Facebook grupa Dosta samovolje Zelenog grada u kojoj članovi grupe rezignirani dvojcem, Novicom Ljubičićem i Antom Nakićem pozivaju na njihovu smjenu.

Ljubičić i Nakić trebaju odstupiti!

Objava i komentara je more. Članica grupa Darija Šare istaknula je svoje probleme sa Zelenim gradom.

– Račun zbog registriranog apartmana mi iznosi skoro 59 eura mjesečno od prošlog mjeseca pa dalje.

Cijena odvoza otpada na razini godine je veća od poreza državi i turističkih pristojbi zajedno.

Ili može i ovako, neograničena mobilna tarifa i kućni internet s tv programima je jeftinija od odvoza otpada mjesečno.

Ili drugim riječima Zeleni grad želi da mu dam iznos koji zaradim od čak 15 dana iznajmljenog apartmana, i to da bude samo za njih (znamo koliko u Šibeniku traje sezona).

Na mojoj drugoj adresi gdje mi žive roditelji, također u centru grada, točnije u ulici Nikole Tesle, zadnjih mjeseci pa do 1.5. pražnjenje zelene kante za kućanstva odvija se jednom tjedno (umjesto dosadašnjih dva puta). Dovoljno je jednom da napravite riblji ručak pa vam je sve jasno ako smeće ostane, a da ne govorim da ni zapremnina nije dovoljna za 7 dana.

Naravno, usluga je poskupila, a broj odvoza se smanjio.

Pa bi bilo super da ovi koji se ne snalaze kao čelnici, voditelji i organizatori odstupe sa svojih položaja, prestanu maltretirati građane čiji su servis i uhvate se drugih djelatnosti iz biografije koje im očito bolje idu, prije nego naprave totalni nered od ovog lipog grada.

Objava Darije Šare nailazi na odobrenja članova grupe, komentara je tridesetak sugrađana…

 Od kad sam dobila novi račun u šoku sam, bijesna i ljuta. Prošli račun iznosio je 47 kuna, a novi račun iznosi 77 eura. Ma što oni žele, da za njih radimo. Da nas potpuno zgaze…

Franko Vidović uputio zastupničko pitanje Ministarstvu gospodarstva

Zastupnik u Hrvatskom saboru (Klub zastupnika Socijaldemokrati) Franko Vidović komentirao je poskupljenja odvoza otpada.

– To nije i ne može biti odluka ministarstva. Zeleni grad d.o.o. je tvrtka u vlasništvu lokalne samouprave i radi se o trgovačkom društvu. Kad bi ministarstvo formiralo njihove cijene onda bi mogli formirati i cijene privatnih tvrtki, odnosno d.o.o. u privatnom vlasništvu. A znamo da to nije tako. Sve što se događa s otpadom i cijenom odvoza istog posljedica je odvajanja nekadašnje Čistoće i Bikarca. To je cijela kvaka. A sad treba vidjeti kako ublažiti ovaj udar na građane i cijene vratiti barem 50-60% dolje.

Također, Franko Vidović, kako je i obećao, danas je uputio zastupničko pitanje u pisanom obliku Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja vezano za Naplatu javne usluge sakupljanja komunalnog otpada.

Upit možete u cijelosti pročitati.

Gradonačelnik Željko Burić amenovao je poskupljenja, od siječnja napetost oko smeća raste iz dana u dan. I prije drakonskih poskupljenja Šibenčani su bili nezadovoljni zbog komunalnog nereda. Postavlja se pitanje koliko će se još dugo održati dvojac koji se svakodnevno proziva zbog neučinkovitosti. Treba li se gorući problem smeća riješiti na vrijeme ili ćemo dočekati sezonu u potpunom neredu?!

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI