Neovisni novinarski portal
24.4.2024.
HSU / političarenje
HSU, zbog “političke higijene”, isključuje iz članstva Silvana Hrelju: Zasmetao ih Hreljin dolazak na skup Umirovljenici zajedno, ali ih nikad nije smetao žetonski status njihova zastupnika u HDZ-ovoj koaliciji…

HSU, zbog “političke higijene”, isključuje iz članstva Silvana Hrelju:
Zasmetao ih Hreljin dolazak na skup Umirovljenici zajedno, ali ih nikad nije smetao žetonski status njihova zastupnika u HDZ-ovoj koaliciji…

Predsjedništvo HSU-a isključilo je umirovljeničkog zastupnika Silvana Hrelju iz te stranke, navodno “zbog uvođenja političke higijene”. Zvuči nevjerojatno, jer ako iskreno misle što i govore , pa su se Hrelje riješili brinući o političkoj higijeni HSU-a, tada se mora reći da su debelo zakasnili. Štoviše, Hrelju su izbacili zbog sudjelovanja na skupu koalicije stranaka Umirovljenici zajedno,  što je svojevrsni paradoks, jer koga bi trebao podupirati i kome na skupove dolaziti ako ne umirovljenicima i njihovim brojnim udrugama. A kad je  ljubio skute  vođa HDZ-a,  i za njihov i osobni interes pridonosio fragmentaciji umirovljeničke populacije, to nije narušavalo političku higijenu posvađane umirovljeničke scene?!

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja nije se nimalo uzbudio, a bogme ni uznemirio zbog odluke svojih stranačkih kolega. Neka rade što hoće, a što se njega tiče, nikakav svoj krimen ne vidi u tome što je kao zastupnik i predstavnik umirovljeničke populacije došao na skup koji tu populaciju, navodno, pretendira politički ujediniti.

Iz HSU-a su neumoljivi. Oglasili su se priopćenjem u kojem ističu:

-S ciljem uvođenja političke higijene na našim prostorima odlučili smo u skladu sa stranačkim Statutom, a na prijedlog predsjednika HSU-a Veselka Gabričevića, s današnjim danom isključiti iz stranke našeg člana Silvana Hrelju. Razlozi za takvu odluku su brojni, a najnoviji je sudjelovanje Hrelje na skupu ‘Umirovljenici zajedno”- navode u priopćenju, tvrdeći da su sporni skup umirovljenika “pod krinkom zajedništva okupili predsjednici tri opskurne umirovljeničke stranke koje zajedno nemaju niti 10 članova”,  ni stranačku infrastrukturu, ni organizacije na terenu, ni stranačke prostorije, ni telefon. Ali imaju ambiciozne čelnike koji brinu za svoj, a ne umirovljenički interes. Njihov interes se svodi na još jedan pokušaj da osvoje saborsku fotelju za koju se godinama “laktaju” i radi koje mjesecima forsiraju ujedinjenje, optužuju iz HSU-a.

No, HSU ne želi s njima pod isti krov, prihvaćanje tog karijerističkog, suspektnog društva smatraju kontraproduktivnim i ne pada im na pamet suradnja s onima koji mašu lažnim etiketama umirovljenika, propalim političkim preslagivačima, štovateljima HND sklonim vulgarnim eskapadama, ponosnim “Berinim penzićima, koalicijskim partnerima Milana Bandića, samozvanim žetončićima, a sve kako bi se ostvarili osobni interesi”, žestoko diskvalificiraju neželjene kolege iz  vodstva Hrvatske stranke umirovljenika.

Čovjek bi im na sve to još i zapljeskao, ali gdje su bili dok je njihov logo jeftino prodavao Hrelja lažno se busajući u HSU prsa, uvijek spremna na svaki savez s vlašću, pa makar je i “crni vrazi korupcije” obnašali.  Da su reagirali ranije, možda se u umirovljeničke udruge i stranke ne bi infiltriralo sve i svašta, a možda i ne bi bilo potrebe da ih se osniva toliko.  Ali, nije njima nimalo Hrelja i njegovo udvorništvo spram vlasti smetalo, sve dok nije dao potporu grupici opskurnih političkih egzibicionista,  i time grubo prekršio Statut i nanio štetu ugledu stranke, tvrde.

A žetonskom potporom jedinoj stranci ikad osuđenoj za korupciju valjda je podizao ugled HSU-u!?

Kako rekosmo, Hrelju zbog odluke stranačkih kolega da ga eliminiraju iz svog društva, glava nimalo ne boli. Bit će nezavisni saborski zastupnik, kaže, i,  kao i dosad, član kluba HNS, HSU i nezavisni, samo u klubu više neće biti HSU nego još jedan nezavisni.

U izjavi za Hinu, Hrelja ističe da sve što radi čini za sve umirovljenike, a na skup Umirovljenici zajedno pozvan je i predsjednik HSU-a, koji se, za razliku od njega, nije odazvao. Konačno, otkad je zabranjeno sudjelovanje na nekom skupu, i što je sporno da se ljude iz umirovljeničkih udruga izvijesti što se za umirovljenike radi, koje su promjene zakona i koji su problemi u udruživanju umirovljenika, čudi se Hrelja.

-Neka rade što hoće, briga me- poručio je svojim “egzekutorima” koji se blatom nabacuju na druge umirovljeničke stranke i udruge, što on kao predsjednik, tvrdi, nikada nije radio. Uostalom, njegovim isključenjem iz HSU-a, napominje, čine samo sebi štetu jer time HSU prestaje biti parlamentarna stranka.

O svojoj novoj poziciji Hrelja je progovorio i u Saboru, gdje je kazao da je njegova savjest čista, da se nema razloga braniti a niti potrebu bilo koga napadati, sve što je učinio jest da je informirao umirovljeničke udruge o tome što u Saboru radi za umirovljenike, kakvi su mu budući planovi, a u tome nema nikakvog grijeha, jer, cijeli život je radio za sve umirovljenike, a ne samo za članove stranke. Ali, ako si negdje nepoželjan, ako drugi misle da oni mogu bolje, a rade što i ti, surađuju s Vladom, što se tu još ima dodati ili oduzeti- zaključit će Hrelja.

Ostaje zastupnik svih umirovljenika u Saboru i to je njegova uža specijalnost, a u neku drugu stranku nema namjeru ulaziti jer mu je nakon toliko godina, politike dosta.

Netko bi mu mogao i povjerovati…

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI