Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
hadezejština / političarenje / POLITIKA
Tajna “dasaka za crveni tepih” na Kninskoj tvrđavi: Perfidno manipuliranje vojskom i daskama kojima je pokriven žlijeb za oborinske vode!

Tajna “dasaka za crveni tepih” na Kninskoj tvrđavi:
Perfidno manipuliranje vojskom i daskama kojima je pokriven žlijeb za oborinske vode!

Ako je suditi po svemu što ovih dana prati pripreme za obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu, bit će to jedna od onih kontroverznih manifestacija nesloge i razdora u hrvatskom državnom vrhu. Vlada bojkotira prijem predsjednika Republike organiziran za ratne zapovjednike, uoči obljetnice Oluje, 4.kolovoza navečer na Kninskoj tvrđavi; 32-godišnja vojnikinja pala je u kninskoj vojarni , u ranim jutarnjim satima, s 5 metara visine na beton,  i zadobila brojne prijelome ekstremiteta i traume kralježnice, okolnosti pada još su nepoznate; a izbio je i pravi rat oko dasaka za crveni tepih na Kninskoj tvrđavi…

Nije neko posebno iznenađenje da Plenkovićevi ministri neće doći na Milanovićev prijem, ni dodjelu vojnih odličja i promaknuća,  jer “imaju važnijeg posla”. Naprotiv, to je standard u komunikaciji između Banskih dvora i Pantovčaka. Ali, kome je trebala još dodatno i priča s daskama za crveni tepih na Kninskoj tvrđavi, e to doista nadilazi prosječnu maštu. Svakako, u nekim medijima se pojavila informacija da je predsjednik Milanović izdao zapovijed vojnicima da po najvećoj vrućini, u krajnje nehumanim uvjetima, postavljaju daske kao podlogu za crveni tepih na Kninskoj tvrđavi, a potom od njih tražio da ih po najgorem zvizdanu čupaju.

Ministar obrane Mario Banožić tu je informaciju, ne dovodeći je uopće u pitanje, spremno komentirao:

-Događa se neprihvatljiva situacija za HV, to sam više puta govorio. Nikad nismo imali situaciju da se ovako vojsku tjera na situacije koje ste spomenuli, da se vojnike tjera na nešto. Vojska treba pomoći, ali ne tako da preuzme organizaciju temeljem zapovijedi, a radi se o političkom događaju- izjavio je Banožić na upit novinara o spornim daskama i crvenom tepihu.

Ubrzo je iz Ureda predsjednika stigao žestok demanti u kojem se tvrdi da se radi o perfidnom, podlom podmetanju, i da nitko iz Ureda šefa države, a pogotovo sam predsjednik Zoran Milanović, nije tražio nikakvo postavljanje “daski za crveni tepih” na Tvrđavu.

U priopćenju iz Ureda predsjednika stoji:

-Budući da se Hanžar Media, kao petokolonaška banda, trudi oskrnaviti čak i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja pišući laži o pripremama svečanog prijema za ratne zapovjednike koji će se održati 4. kolovoza na Kninskoj tvrđavi, Ured Predsjednika Republike prisiljen je reagirati na njihove izmišljotine i podmetanja.

Nitko iz Ureda Predsjednika Republike, a pogotovo ne sam predsjednik Milanović, nije nikada tražio postavljanje ‘daski za crveni tepih’ na Kninsku tvrđavu, kako to insinuiraju politički plaćenici Hanžar Media.

Djelatnici Protokola Predsjednika Republike danas su došli u pripremu na Kninsku tvrđavu i vidjeli kako vojnici postavljaju OSB ploče, te su odmah upozorili kako one nisu ni potrebne niti prikladne.

Nakon toga, OSB ploče su maknute, ali bit će iskorištene za ionako planirani podij za medije na kojemu će stajati i predstavnici Hanžar Media, ako uopće dođu na Kninsku tvrđavu. Jer, njih ne zanima dostojanstveno obilježavanje VRO Oluja već samo dodvoravanje onima koji im omogućuju sisanje novca iz državnog proračuna.

Tužno je, iako ne iznenađuje, što ta medijska banda nema nimalo poštovanja prema hrvatskim braniteljima i vojnicima, pa ni najveći državni blagdan posvećen hrvatskoj slobodi ne može pratiti s barem minimum profesionalizma. Od onih koji su pljačkom stekli svoju udarnu medijsku falangu zapravo drugo i ne treba očekivati- poručeno je  s Pantovčaka izuzetno žestokim tonom.

U međuvremenu je tajnu “daski za crveni tepih” na Kninskoj tvrđavi javnosti otkrio šibensko-kninski župan, inače bivši kninski gradonačelnik, Marko Jelić:

-Ne radi se ni o kakvim daskama za crveni tepih. Daskama je pokriven žlijeb za oborinske vode- demistificirao je priču” nepoznatog autora” Jelić.

Zbilja, sve skupa žalosno…

Ovu zastavu Josipa Rimac je poklonila Kolindi Grabar Kitarović i rekla joj ‘neka TO visi na Pantovčaku – Kninska tvrđava 5. kolovoza 2014. (Foto: H. Pavić)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI