Neovisni novinarski portal
2.2.2023.
Megafon / projekti
Foto: TRIS

Javna tribina:
‘Abeceda aktivizma’

Foto: TRIS

Druga od planiranih šest TRIS-ovih javnih tribina u okviru projekta Megafon naslovljena je ‘Abeceda aktivizma’, a propitujemo njome ovdašnja funkcioniranja te lica i naličja aktivizma, složene odnose aktivizma i politike, aktivizme koji su prerasli u profesije i druge aspekte aktivizma na lokalnim razinama.

Moderator javne tribine je kolumnist i pisac Emir Imamović Pirke, a sudjeluju: Maja Šintić, aktivistica Šibenske Udruge Mladih – Š.U.M.; Dušica Radojčić, bivša predsjednica udruge Zelena Istra i aktualna predsjednica Gradskog vijeća Grada Pule iz redova platforme Možemo! te Jurica Pavičić, kolumnist, pisac i nekadašnji dugogodišnji aktivist splitske Inicijative za Marjan.

Održat će se u šibenskom Press centru ogranka Hrvatskog novinarskog društva u Šibensko-kninskoj županiji, u srijedu 13. travnja 2022. godine s početkom u 12 sati i u trajanju od sat vremena.

Javnim tribinama otvaramo koncept javne rasprave u lokalnoj zajednici, prvenstveno kako bi se uključile ranjive skupine stanovništva, posebno nezaposleni, a sve sa svrhom njihovog snažnijeg uključivanja u društveni život i njegovanja osjećaja vrijednosti u zajednici. Namijenjene su i svima ostalima, a za sve one koji su usred radnoga tjedna zauzeti svojim poslovima, pripremili smo i prijenos uživo na Facebook stranici novinarskog portala TRIS koji se može pogledati i naknadno u bilo kojem trenutku.

Javne tribine jedna su od aktivnosti u okviru projekta Megafon kojeg Udruga za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija – TRIS provodi u partnerstvu sa Ekološkom udrugom Krka Knin. Projekt se provodi od 1. prosinca 2021. do 30. studenog 2022. godine, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI