Neovisni novinarski portal
16.7.2024.
šibenik / zdravlje
Ravnateljica županijske bolnice u Šibeniku, Sanja Jakelić podnijela neopozivu ostavku: Gradonačelnik Burić tvrdi da je u Bolnici bila na djelu “paralelna vlast”

Ravnateljica županijske bolnice u Šibeniku, Sanja Jakelić podnijela neopozivu ostavku:
Gradonačelnik Burić tvrdi da je u Bolnici bila na djelu “paralelna vlast”

Specijalist dermatologije, doktorica Sanja Jakelić, podnijela je neopozivu ostavku na dužnost ravnateljice županisjke bolnice u Šibeniku. O tome je izvijestila župana Marka Jelića, jer je županija osnivač Bolnice, a priopćenjem se obratila i javnosti. No, o razlozima odstupanja ne govori…

-Ovim putem Vas obaviještavam da sam s danom 21. listopada 2021.g. Županu g. Jeliću te članovima UV-a Opće bolnice Šibensko-kninske županije podnijela neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Opće bolnice Šibensko – kninske županije.
Bila mi je osobita čast i zadovoljstvo biti na čelu najveće i najstarije zdravstvene ustanove naše županije te se nadam da sam svojim radom kao ravnateljica dala skromni doprinos dugoj i uglednoj povijesti naše bolnice.

Zahvaljujem svim svojim suradnicima i djelatnicima Opće bolnice Šibensko-kninske županije na suradnji te svim pacijentima i žiteljima naše županije kao i predstavnicima medija na iznimnoj podršci  tijekom trajanja epidemije COVID-19 bolesti te ostajem i dalje na raspolaganju kao doktor medicine, specijalist dermatologije.

U kratkom razgovoru s ravnateljicom, pokušavajući doznati nešto više o tome što je potaklo na ovako radikalan potez, Sanja Jakelić nam je tek rekla:

-Nije se ništa dogodilo. Zasad ne želim nikakve razloge navoditi, a nema ni potrebe- škrto će Jakelić, koja se tijekom svoga ravnateljskog mandata striktno držala struke i politiku nikad u to nije miješala.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić žali što je ravnateljica donijela takvu odluku i kaže:

-To je njezina odluka, na to ima pravo, meni je iskreno žao jer moram naglasiti da smo imali vrlo kvalitetnu suradnju, iznimno je cijenim i to će tako biti i ubuduće- poručio je župan Jelić. O namjeri da odstupi s dužnosti, dodaje, Sanja Jakelić je govorila i prije promjene vlasti u županiji, i izražavala želju da se isključivo posveti struci.

Kroz ovo vrijeme epidemije covida-19 Sanja Jakelić je kao ravnateljica iznimno dobro organizirala posao u Bolnici i osigurala sve potrebne zdravstvene usluge našim sugrađanima, i na tome smo joj posebno zahvalni. Ali, to vam je tako, svatko u jednom trenutku osjeti zamor, potrebu da nešto promijeni, pa je tako i dr. Jakelić  odlučila povući ovaj potez i vratiti se struci- reći će na odluku ravnateljice župan Jelić.

Najavio je za petak poslijepodne sjednicu Upravnog vijeća Bolnice kada će biti imenovan i vršitelj dužnosti ravnatelja.

I dok su svi nekako zakopčani kad je riječ o povudu ove neočekivane ostavke, šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji je bio ravnatelj Bolnice 15 godina ( prije dolaska na čelo Grada ) o potezu kolegice Jakelić govori bez rukavica:

– U Bolnici je počeo funkcionirati paralelni sustav upravljanja. Kad imate predsjednika Upravnog vijeća ( doctor Kristijan Stipaničev, op.a. ) koji uzima ovlasti ravnatelja, i  kontinuirao vrijeme provodi u Ravnateljstvu  Bolnice, izravno utječe na odluke ravnateljice, to govori da imate na djelu paralelni sustav upravljanja koji je-  tvrdi Burić-  prisutan u svim bolnicama gdje su na vlast došle alternativne političke opcije. Bolnica je, međutim, vrlo složen sustav, pogotovo u uvjetima epidemije covida, gdje, uz covid odjele, treba osigurati funkcioniranje i akutne bolnice, i u takvim okolnostima igrati se, bez iskustva i bez znanja sa sustavom, to su vrlo opasne stvari- smatra gradonačelnik Burić.

Čini se, tako, da je u pozadini neopozive ostavke ravnateljice, ipak politika. Uzgred, Sanja Jakelić je figurirala i kao kandidatkinja za predsjednicu ŽO HDZ-a na recentnim unutarstranačkim izborima. No, od kandidature je odustala tjedan dana prije samih izbora. Očigledno, zbog pritiska kojem je bila izložena…

Sanja Jakelić, ravnateljica Županijske bolnice u Šibeniku
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI