Neovisni novinarski portal
20.10.2021.
čudo / šibenik
I to je moguće: Šibensko-kninski župan Marko Jelić na sva pročelnička mjesta izabrao – žene!

I to je moguće:
Šibensko-kninski župan Marko Jelić na sva pročelnička mjesta izabrao – žene!

Tri mjeseca nakon lokalnih izbora, šibensko-kninski župan Marko Jelić i njegovi zamjenici Iris Ukić Kotarac i Ognjen Vukmirović, održali su prvi radni sastanak sa službenicima koje je župan privremeno ovlastio za obavljanje pročelničkih poslova u reorganiziranoj županijskoj upravi. Prema novom ustrojstvu umjesto dosadašnjih 13, racionalizacijom je ustrojeno svega 9 upravnih tijela koja su nastala spajanjem ukinutih odjela. A na mjesto pročelnika redom su izabrane žene!

Župan je ovlastio sedam službenica za privremeno obavljanje poslova pročelnika, dvije su zatečene ( jedna kao privremena pročelnica ) i nastavljaju raditi kako su ranije imenovane.

Upravni odjel za poslove župana, Županijske skupštine i službeničke odnose vodit će Cecilija Tolo, diplomirana pravnica s navršenih 36 godina radnog iskustva i položenim pravosudnim i državnim stučnim ispitom, zatečena u Uredu župana na mjestu zamjenice pročelnika.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i javnu nabavu  je Olimpija Pažanin, diplomirana ekonomistica s također 36 godina staža, a pročelnica za prosvjetu, znanost, kulturu, sport i nove tehnologije je Sanja Kumanović Stipaničev, diplomirani politolog sa 16 godina radnog iskustva.

Za zdravstvo,socijalnu skrb, branitelje i civilne stradalnike iz Domovinskog rata zadužena je Marica Spahija, diplomirana ekonomistica s 9 godina staža, a za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Marlena  Floigl koja je posao pročelnice obnašala i dosad. Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove župan Jelić je povjerio Sanji Slavici Matešić, diplomiranoj inž. kemijske tehnologije, a mjesto pročelnice za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove dopalo je Agnesu Filipović Grcić. diplomiranu pravnicu s 15 godina iskustva.

Ranije su već imenovane pročelnice Lidija Bralić u Upravnom odjelu za pomorstvo, promet i otočni razvoj, te Hrvojka Bačić na čelu Službe za unutarnju reviziju.

Ono što odmah upada u oko kao svojevrstan kuriozitet je da šibensko-kninski župan Marko Jelić ima doista veliko povjerenje u žene, pa su i sva pročelnička mjesta u njihovim rukama. Neki kažu da su žene odgovornije, temeljitije i predanije poslu,  pa ako je to doista točno, župan bi od ovakve odluke mogao samo profitirati. Ali, o tom potom, mandat je tek počeo, a pročelnice su tek preuzele dužnosti…

I još nešto: već na prvom radnom sastanku sa svojim timom Jelić je iznio jasan stav kojim podržava pravo javnosti da “traži informacije, ukazuje na probleme i predlaže rješenja, kako službenicima tako i dužnosnicima, na kulturan i pristojan način, bez napada i prijetnji, od kojih će uvijek nastojati zaštiti službenike”, napominje se u priopćenju sa sastanka koje potpisuje županova “desna ruka” Cecilija Tolo, inače bivša dugogodišnja zaposlenica kninske gradske uprave.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI