Neovisni novinarski portal
4.12.2021.
FILM / KARIJERE / KULTURA
Ante Deković, nekadašnji suradnik TRIS-a, dobio svog prvog Emmyja!

Ante Deković, nekadašnji suradnik TRIS-a, dobio svog prvog Emmyja!

Meštar specijalnih efekata na filmu, Ante Deković ( 1981. ), Šibenčanin na “privremenom radu” u svjetskom centru filmske industrije, LA-u, dobio je prvog Emmyja! Zajedno sa svojim timom osvojio je najpoznatiju televizijsku nagradu za rad na trećoj sezoni “Star Trek: Discovery”. Ovog puta je uspjelo, jer Dekoviću je ovo bila treća nominacija.

-Ni u najluđim snovima nisam očekivao da ću dodati Emmyja u svoj životopis. Hvala cijelom Star Trek timu koji su doprinijeli da serija bude fantastična. Bilo je ovo prekrasno iskustvo- objavio je oduševljeni Deković na svom Facebook profilu nakon dodjele.

Ante Deković je, zbog rata, kao dijete otišao s obitelji iz Šibenika i odrastao u Njemačkoj. Vrlo rano je počeo sam zarađivati, a prva iskustva stjecao je na RTL-u u Kolnu. U Ameriku odlazi 2005. gdje dobiva posao u filmskoj industriji i posvećuje se specijalnim efektima. Radio je s najboljima, na brojnim prestižnim projektima poput “2012.”, “Igre gladi”, “Igra prijestolja”, “Pravi detektiv”, “Star Trek: Discovery” i “Star Trek: Picard”, “The Triangle” i drugim.

Neko vrijeme ( 2013., 2014. ) Deković je bio suradnik TRIS-a i kada je prvi put nominiran 2013., za televizijsku seriju “Da Vincijevi demoni”, za TRIS je, izvještavajući s dodjele, potanko opisao kako je sve to izgledalo, a napose njegov prvi izlazak na “crveni tepih”, te poručio : Po kipić dolazim dogodine!
No, morao je pričekati malo duže…

Nominiran je i prije dvije godine za drugu sezonu “Discaveryja”, a Emmyja je napokon uzeo 2021.. Bravo,  bravo Ante!

Tags: ,

VEZANE VIJESTI