Neovisni novinarski portal
12.5.2021.
KULTURA
Ovdje se proizvode legendarni Simpsoni

Je li “Tajni život Waltera Mittya” – pretajan?

Ovdje se proizvode legendarni Simpsoni
Ovdje se proizvode legendarni Simpsoni

Ovdje se proizvode legendarni Simpsoni

Piše: Ante Deković

 “Tajni Život Waltera Mittyja“, za koji bih rekao da je jedan od boljih filmova lanjske produkcije, za ovogodišnje Oskar nominacije i kino posjetioce, izgleda, bio je malo „previše tajanstven“. Sudeći po  razočaravajućem broju od samo 57 miljuna dolara, koliko je film zaradio na američkom tržištu, te nijednoj nominaciji na ovogodišnjoj Oscar dodjeli,  film nažalost nije dostigao svoj potencijal. „Tajni život Waltera Mittiya“, međutim, daleko je uspješniji na internacionalom tržištu gdje je do sad već udvostručio američke brojke. Moguće je da gladatelji, kad pomisle na Ben Stillera, odmah imaju u vidu  komedije kao “Zoolander”, “Upoznajte roditelje”, “Tropska grmljavina” ili “Noć u muzeju”, Stillerove velike hitove, pa jednostavno ne očekuju nešto malo dublje šta je bila intencija ovog filma.

“Walter Mitty” je zanimljiva kombinacija komedije i drame, i po mome mišljenju Stillerov ozbiljan pokušaj, da se odmakne od etikete strogo žanrovskog glumca.  Ne bih rekao da mu je cilj bio ponoviti priču Toma Hanksa, koji je svoju karijeru ranih 90-ih totalno preokrenuo, iz komičara u ozbiljnog glumca, međutim, držim da to Ben Stilleru nije ni potrebno jer on pored glumačke, ima i solidnu karijeru kao redatelj. Prepostavljam da malo ljudi zna da je Stiller vodio režiju, među ostalima, u „Zoolanderu” “Tropskim grmljavinama” te “Reality Bites” koji je bio veliki hit 90-ih za takozvanu “generaciju X”. Tako je i u ovom filmu Stiller preuzeo ulogu ispred i iza kamere, radi čega bi njegova nominacija bila tim opravdanija.

Jedna od mnogobrojnih hala za snimanje

Jedna od mnogobrojnih hala za snimanje

Walter Mittz bijeg od svog jednoličnog života pronalazi u svijetu mašte, gdje proživljava najčudesnije avanture. Međutim, kada postane izgledno da će on i kolegica, koja osvaja njegove simpatije, izgubiti posao, sanjar Walter kreće u pravu životnu avanturu koja će biti čudesnija od bilo čega što je mogao zamisliti: uzima stvari u svoje ruke i postaje čovjekom kakav je oduvijek želio biti. Osim neobične priče film je vizualno savršeno obrađen i dobro prati bajkovitu priču.

Za članove Visual effects organizacije,  projekcija se održala kod “Fox Studios” , tako da sam imao priliku vidjeti set humorističke serije „Kako sam upoznao vašu majku”,  čija se fiktivna radnja odvija na ulicama New Yorka, a u stvarnosti odmah pored seta poznate serije “Kosti”, sa zamišljenim mjestom događanja u Washingtonu, D.C. Na terenu se također nalazi i studio najpoznatije „žute familije“ Simpsoni, no nažalost, bio je zatvoren tako da ću i dalje samo moći maštati što se iza tih vrata u dnevnoj produkciji zbiva.

 

Glavni ulaz u Fox Studios (Holywood)

Glavni ulaz u Fox Studios (Holywood)

 

Ovdje se snimaju serije Kosti i Kako sam upoznao vašu majku

Ovdje se snimaju serije Kosti i Kako sam upoznao vašu majku

 

Upoznajte mjesto na kojem se snima Kako sam upoznao vašu majku

Upoznajte mjesto na kojem se snima Kako sam upoznao vašu majku

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI