Neovisni novinarski portal
29.11.2021.
zdravlje / ZELENO
Foto: Ogulin Trail

Ogulin Trail:
Bajkovita utrka u zavičaju bajki

Foto: Ogulin Trail

Ogulin je već sedmu godinu mjesto gdje se susreću pokret i bajka, pokret u koraku trkača i bajka u ušima malih slušača. Govorimo o bajkovitom trailu u zavičaju bajki, o Ogulin Trailu u 5. kolu Trail lige centralne Hrvatske, koji se ispod mistične planine Klek, u organizaciji Društva za športsku rekreaciju Koci, održava 11. rujna ove godine.

Tolerantni i oduševljeni različitošću , organizatori i ove godine žele u svakom probuditi zajedništvo i snagu povezivanja i ljubavi prema prirodi i bajkama. Podsjećaju da je Ogulin zavičaj Ivane Brlić Mažuranić čiji su likovi inspiracija za ovu bajkovitu utrku.

Regoč, Kosjenka, Stribor i Tintilinić likovi su koje trčeći Ogulin trail možete probuditi u sebi. Snažan i dobroćudan Regoč skriva se u svakome od nas. Nježna i znatiželjna Kosjenka budi u nama ljubav prema prirodi. Stribor je mudri zaštitnik s kojim smo se sigurno svi barem jednom susreli. Veseli i razigrani Tintilinići nas pozivaju da probudimo dijete u sebi i uživamo u svakom trenutku – poručuju iz Društva za športsku rekreaciju Koci.

Foto: Ogulin Trail

Na Ogulin Trailu, dakle, možete izabrati četiri utrke. Regoč je izazovna utrka u kojoj valja prevaliti 33 kilometra dužine i 1500 metara visinske razlike. Staza vodi ispod planine Klek i garantira predivne vidike. Ravnodušnim ne bi trebala ostaviti ni šarmantna utrka Kosjenka, u dužini 13,5 kilometara i 600 metara visinske razlike, naročito za vrijeme uspona na brdo Stožac na kojem trkaće čeka 309 stepenica. Utrka Stribor namijenjena je svima, vodi u dužini od osam vijugavih kilometara uz rijeku i planinu, a putem se očekuju i Domaći!  Dječja utrka Tintilinić u dužini od 1,5 kilometar prolazi lijepom šumicom, natjecatelje prate vile, kosjenke i vještice, a namijenjena je djeci od najmlađeg uzrasta do 14 godina.

Foto: Ogulin Trail

Uživanje u prekrasnoj prirodi upotpunjuje čitanje bajke za najmlađe i one koji se tako osjećaju, zanimljiv kompleks bivše vojarne u kojem je skrivena opuštajuća chill out zona gdje se trčanje i ples povezuju u čaroban trenutak sa iznimnim DJ Seraphim Codex-om. Ogulin Trail obožava šume s kojima su Ogulinke i Ogulinci odrasli i koje su sastavni dio njihovih života baš kao i najvažniji dio ove utrke. I baš zato brinu o klimi i klimatskim promjenama i svake godine posade drveće kao nagradu za najmlađe i najbrže Tintiliniće. Ogulin Trail lani  nije održan zbog pandemije , a 2019. godine bio je mjesto magije za 470 trkača.

Foto: Ogulin Trail

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI