Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
KAMENJE / MORE / OTOK / priroda i društvo
Foto: Škraping 2018/B.Kačan

Najveća trekking utrka u Hrvatskoj:
Otvorene prijave za Škraping koji se dogodine na Pašmanu trči i hoda pod motom ‘More bez plastike’

Foto: Škraping 2018/B.Kačan

More bez plastike moto je 15. Škrapinga, najveće i najposjećenije trekking utrke u Hrvatskoj na kojoj se 7. ožujka sljedeće godine u Tkonu na otoku Pašmanu očekuje više od 1500 natjecatelja, javlja Hina.

Na Škrapingu mogu sudjelovati i odrasli i djeca i staro i mlado. Najbitnija je dobra volja i namjera da se vrijeme provede u druženju, trčanju, skakanju i šetnji u prirodi, na friškom zraku, uz more, upoznavajući ljepote otoka Pašmana. Utrka je podijeljena u četiri kategorije. Iskusnim sportašima namijenjena je Ultra 45 kilometara, oni u nešto slabijoj kondiciji odlučit će se za Challenger – 25 kilometara, najjednostavnija kategorija Active obuhvaća 12 kilometara hodanja ili trčanja, a za najslabije spremne tu je kategorija Light – šest kilometara.

Foto: Škraping 2018/B.Kačan

– Uvijek nastojimo privući turiste u sezoni i posezoni brojnim turističkim sadržajima s naglaskom na našu prirodnu baštinu, tradiciju i autohtoni doživljaj. Upravo smo iz te manifestacije naučili da turiste trebamo potaknuti da svoj odmor provedu što aktivnije, a baš mi imamo sve uvjete za to, rekao je načelnik tkonske općine Goran Mušćet te dodao na toj utrci očekuju više od 1500 natjecatelja, prenosi Hina.

Foto: Škraping 2018/B.Kačan

Dan poslije glavne utrke, 8. ožujka održat će se dječji škraping u organizaciji Dječjeg vrtića “Ćok” iz Tkona, koji ove godine nosi naziv “Zeleni Škrapić”.

Prijave za Škraping su otvorene i primat će se do 28. veljače.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI