Neovisni novinarski portal
9.8.2022.
aktivisti / civilno društvo / EKOLOGIJA
Ekološko informativni centar EUKK kod Krke  (foto TRIS/G. Šimac)

“Živa knjižnica”:
Dođi, vidi, zaposli se!

Ekološko informativni centar EUKK kod Krke (foto TRIS/G. Šimac)

Ekološka udruga “Krka” Knin nastavlja s nizom svojih programa. Ovoga puta, poziva sve nezaposlene osobe s područja grada Knina da se pridruže info kampanji “Nema frke dok je Krke”. Edukativno druženje održava se u sklopu projekta “Ekološko-informativni centar”, i  to u 12 sati u četvrtak 24.lipnja 2021.,  na adresi Drniška 2b, gdje je i smješten sam info centar.

Foto: Ekološka udruga “Krka” Knin, “Ekološki informativni centar” (foto Tris.com)

“Živa knjižnica”

U sklopu cijele kampanje  održat će se “Živa knjižnica” – koje je gost predavač  Irina Sinobad. Riječ je o osobi koja je uspješno prošla cijeli proces samozapošljavanja pa može  uživo, iz „prve ruke“ sve zainteresirane upoznati sa cijelim procesom. Informirat će ih o iskustvima, postupcima, uvjetima, mogućim problemima, ali i rješenjima na tom putu do samozapošljavanja.

Prilika je to nezaposlenima, poručuju iz Ekološke udruge “Krka” Knin – da čuju, pitaju doznaju i nauče – kako ojačati svoje poslovne i socijalne vještine. Što im je ujedno i dobra prigoda da poboljšaju izglede na sve zahtjevnijem tržištu rada.

Nema frke dok je Krke

Nema izlike – gdje ima volje, ima i načina!

Za savjetovanje i informiranje, nezaposlenima su na raspolaganju digitalni komunikacijski kanali. Može se dogovoriti i individualno savjetovanje te informiranje u prostorijama Ekološke udruge “Krka” Knin, ovisno o vašim preferencijama i epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalaze. A zahvaljujući usluzi “Info@taxi” Ekološka udruga “Krka” Knin – može doći i do vas.

 Poručuju iz udruge – ako imate bilo kakvih nedoumica, pitanja ili trebate savjet i pomoć – obratite im se na neki od kontakta:

email – ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hrdarko.pokrajac@gmail.commarija.ujakovic@yahoo.com

telefon – 022 664 608

kontakt obrazac naših mrežnih stranica.

Kampanja i aktivnosti prvenstveno su usmjereni na nezaposlene osobe s područja grada Knina, ali i na lokalne sudionike cijelog  tržišta rada u Kninu, pa pozivaju i njih da se pridruže kampanji  “Nema frke dok je Krke” u sklopu projekta  Ekološko informativni centar. 

Okrugli stol Ekološke udruge Krka – Knin (arhiva, foto: Tris.com, H. Pavić)

Riječ je projektu  vrijednom milijun i pol kuna koji traje do veljače 2023. godine. Sukladno indeksu razvijenosti – grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije, s velikim odljevom produktivnog stanovništva i s mnogo nezaposlenih te posebno s dugotrajno nezaposlenim osobama. Provedbom ovakvih aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja; kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju – Ekološka udruga “Krka” Knin – planira povećati  mogućnosti zapošljavanja i poboljšanje socijalno-ekonomskih  životnih uvjeta svojim nezaposlenim sugrađanima.

Ekološko informativni centar

U nastavku niza programa, informirati će ciljne skupine o mogućnostima korištenja raznih  mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati ih o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Također nude i pomoć pri izradi poslovnih planova i projekata.

Ostale aktivnosti cijelog  projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI