Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
vijesti iz svemira / vijesti iz svijeta
Nakon liganja, u svemir putuju Jeff Bezos i njegov brat Mark – u brodu ima još jedno mjesto…

Nakon liganja, u svemir putuju Jeff Bezos i njegov brat Mark – u brodu ima još jedno mjesto…

Jeff Bezos, za kojega kažu kako ima najviše novaca na svijetu, šire poznat i kao vlasnik poduzeća Amazon, 20. srpnja putuje u svemir, a sa sobom vodi i brata Marka. Za taj datum je određeno kako će njegova druga Blue Origin krenuti sa prijevozom putnika u Zemljinoj orbiti.

Bezos (57) pohvalio se kako će u svemir s bratom ssvježom objavom na Instagramu, uz prateći video u kojem se oduševljena nasmijana braća grle prije skorašnjeg lansiranja u orbitu.

Braća Bezos

Reda radi spomenimo i kako je prošli tjedan NASA u svemir poislala i 128 liganja i još sićušnih životinja nazvanih vodeni medvjedići (tekst na Trisu), a sada će put neba krenuti i bogati Bezos.

-Otkako sam imao pet godina, sanjao sam o putovanju u svemir. 20. srpnja krenut ću na to putovanje s bratom. Najveća avantura, s mojim najboljim prijateljem”, napisao je Bezos na Instagramu.

Inalče, nema u Bezosa ništa džabe: i dalje je u tijeku međunarodna dražba za jedno slobodno mjesto u tom svemirskom brodu New Shepard koji može primiti ukupno 6 putnika. Trenutačna ponuda za tu voznu kartu je 2,8 milijuna dolara, no finalna aukcija se događa online 12. lipnja, pa tko želi u svemir s braćom Bezos, te ima nekoliko milijuna dolara viška, neka bude spreman za taj dan (evo i poveznice uza zainteresirane).

Inače, taj svemirski izlet je zapravo 11-minutno suborbitalno putovanje tijekom kojeg će se doseći visina od oko 100 kilometara.

Prijevozno sredstvo u svemir New Shepard

Eto, možda je u redu i da podsjetimo kako je Jeff Bezos lani bio i u Hrvatskoj sa svojom navodno najskupljom dosad sagrađenom superjahtom (opet poveznica na tekst na Trisu), pa je tako sidro bacio i u Šibeniku, djelomično zapriječivši brodski promert između Skradina, Šibenika i otvorenog mora.

Brodusina u šibenskoj luci (foto Tris/G. Šimac)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI