Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
(NE)RED / POLITIKA / zdravlje
Smijenjena Dijana Zadravec, predstojnica Radiologije KBC-a Sestre milosrdnice: Ne bojim se otkaza, znam raditi fantastično svoj posao i mogu raditi bilo gdje!

Smijenjena Dijana Zadravec, predstojnica Radiologije KBC-a Sestre milosrdnice:
Ne bojim se otkaza, znam raditi fantastično svoj posao i mogu raditi bilo gdje!

Dijana Zadravec nije više predstojnica Radiologije KBC-a Sestre milosrdnice. V.d. ravnatelj Klinike, Zoran Vatavuk razriješio je dužnosti i sam preuzeo upravljanje Zavodom za radiologiju do imenovanja novog predstojnika. Vatavuk u priopćenju posebno naglašava da je osiguran dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje kompletnog bolničkog sustava. Zadravec smatra izravno odgovornom za ozbiljno narušene međuljudske odnose u Zavodu koji je vodila u proteklom razdoblju, a što je, tvrdi, rezultiralo velikim odljevom kadrova iz KBC-a, napose radiologa.

S druge strane, Unutarnja revizija nakon obavljenog uvida u stanje na Radiologiji, nije našla nikakvih nezakonitosti u radu, ni kaznenih djela, za koja je kolege optuživala Zadravec i navodno sve to prijavila DORH-u.
Stanje na Radiologiji je postalo neodrživo što je ugrožavalo redovito pružanje usluga pacijentima i nastavak urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici koju potresaju sukobi i međusobne optužbe u javnosti čime se, kaže Vatavuk, nanosi nemjerljiva šteta KBC-u Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima.

Proteklih dana ravnatelj je obavio seriju razgovora sa zaposlenicima, posebno s onima čiji je rad smijenjena predstojnica dovodila u pitanje teškim optužbama. Htio je, kako je rekao, u neposrednom kontaktu sa zaposlenicima čuti i osobno se uvjeriti u činjenično stanje, sagledati gdje su ključni problemi i kako ih rješavati. U tome bi mu trebalo biti od koristi i izvješće Povjerenstva za unutarnji nadzor, mišljenje Glavnog radničkog vijeća, te razmišljanja Stručnog povjerenstva bolnice. Kolegama i kolegicama , za početak, želi osigurati optimalne uvjete za rad, a pacijentima poručuje da mogu biti mirni jer će im sve potrebne zdravstvene usluge biti na raspolaganju, što je, kaže v.d. ravnatelja, njegov imperativ.

U petak će Upravno vijeće KBC-a raspisati natječaj za izbor novog ravnatelja na koji se dr. Vatavuk nema namjeru javiti. Nasuprot njemu, Dijana Zadravec je bez kompleksa najavila kandidirati se za tu dužnost. Smjenom nije iznenađena, bilo joj je jasno da će se to dogoditi, kazala je, kad je vidjela da ravnatelj nije uvažio nijednu njezinu preporuku ili prijedlog što bi trebalo učiniti u Zavodu. Izjavila je kako joj je ravnatelj prilikom uručenja odluke o razrješenju, zaprijetio otkazom bude li javno istupala. No, Zadravec se poziva na Ustav kojim je zajamčena sloboda govora, te je poručila ravnatelju Vatavuku da se time neće zaustaviti istina koju je ona pokrenula.

Istina je da su međuljudski odnosi loši, ali samo s vlasnicima privatnih klinika, tvrdi kontroverzna bivša predstojnica.

-Oni žele radiologiju za privatne pacijente. Protivim se tome, liste čekanja su enormne, međuljudski odnosi su loši samo s takvim predstojnicima, a mene lažno optužuju za vođenje Zavoda– ističe Zadravec. Ne čudi je što Unutarnja kontrola nije našla nezakonitosti na koje je ona upozorila DORH, jer to nije ni moguće za dan-dva nadzora. Provedenu istragu smatra smiješnom, ridikuloznom, kao i ono što v.d. ravnatelja govori. Naravno, kaže, da oni koji su sudjelovali u korupciji i kriminalu to neće potvrditi, ali “imam dokaze i činjenice”, ustvrdila je.

-To što su se pojedine kolegice neradnice, koje u fušu rade dobro, ubacivale na liste čekanja, i o tome imam pismene dokaze. To su organizirali veći igrači koji izvlače višemilijunske iznose iz sustava i predstavljaju karcinom sustava koji je toliko metastazirao u Vinogradskoj na što sam dugo upozoravala… Mreža je razgranata – Zovak, Rotim… Pogledajte te poliklinike. Neću odustati od borbe protiv korupcije. Ne bojim se, znam raditi fantastično svoj posao i mogu raditi bilo gdje ako dobijem otkaz- poručila je smijenjena predstojnica Zadravec.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI