Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
GOSPODARSTVO
Impol-TLM/ Marin Vukosav, procesni inženjer koji je iz Ploča došao raditi u Šibenik: Nakon samo par mjeseci u Impol-TLM-u, dobio sam ugovor za bolje radno mjesto!

Impol-TLM/ Marin Vukosav, procesni inženjer koji je iz Ploča došao raditi u Šibenik:
Nakon samo par mjeseci u Impol-TLM-u, dobio sam ugovor za bolje radno mjesto!

Impol-TLM je tvrtka koja u Šibeniku posluje uspješno već pet godina, a trenutno zapošljava 430 radnika. Njihov je fokus na stručnim kadrovima kojima pružaju velike mogućnosti za napredak, ali do njih teško dolaze, pa  u ovom trenutku imaju nekoliko aktivnih oglasa za slobodna radna mjesta. Traže se inženjeri sigurnosti na radu, inženjeri elektrotehnike i metalurški radnici, a također je slobodno i radno mjesto unutar službe održavanja dizalica za što se traži elektro održavatelj. Svi oglasi su objavljeni na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Pored aktivnih oglasa, Impol-TLM ima kontinuiranu potrebu za zapošljavanjem inženjera strojarstva, metalurgije, kemije i kemijskog inženjerstva.
Putem web stranice društva Impol-TLM http://www.impol-tlm.hr/odrzivi-razvoj/ljudski-resursi, uvijek je moguće dostaviti otvorenu molbu i životopis, poručuju iz tvrtke.

Na jedan od takvih oglasa Impol-TLM-a, u tvrtku je došao i Marin Vukosav, procesni inženjer koji se iz Ploča doselio u Šibenik. Rođeni je Pločanin, završio je studij industrijskog inženjerstva na FESB-u u Splitu, i odmah počeo raditi u automobilskoj industriji na poslovima inženjera za precizna mjerenja. Taj je posao obavljao oko dvije godine, te stekao nova znanja, iskustvo i vještine koje su mu bile potrebne za napredak i razvoj. A onda je vidio oglas za Impol-TLM… Evo što kaže o svojim motivima da Ploče zamijeni sa Šibenikom.

-Rođen sam u Pločama gdje sam završio sonovnu i srednju školu, a potom upisao studij industrijskog inženjerstva na FESB-u u Splitu. Čim sam diplomirao, odmah sam počeo raditi u automobilskoj industriji na poslovima inženjera za precizna mjerenja. Taj posao sam obavljao oko dvije godine, i na tom radnom mjestu stekao nova znanja, iskustvo i vještine koje su mi bile potrebne za napredak i razvoj.

Što vas je dovelo do odluke da se prijavite za rad u Impol-TLM-u?

-Nakon dvije godine rada na istim poslovima u Splitu, zaželio sam se novih znanja, iskustva, mogućnosti za napredovanje. S obzirom da sam mlad, željan sam proširiti opseg znanja što više, a o Impol-TLM-u sam čuo sve najbolje, i činilo mi se kao odlična prilika za steći nova znanja s obzirom na opseg poslova i način rada.

Od prijave do zapošljavanja, koliko je trebalo vremena?

– Poslao sam otvorenu zamolbu za posao budući da sam nakon pregledavanja Interneta uvidio da bi Impol-TLM mogla biti dobra firma za zaposlenje. Par dana nakon toga, dobio sam poziv iz kadrovske službe tvrtke, pozvali su me na testiranje i intervju jer sam im se učinio kao dobar kandidat. Nakon obavljenog testiranja iz par područja te intervjua, u vrlo kratkom roku sam dobio ponudu za posao koju sam i prihvatio budući da su mi se svidjele ideje i planovi koji su postavljeni pred mene.

Je li bilo teško donijeti odluku o preseljenju iz rodnih Ploča?

– Lako sam se odlučio za preseljenje budući da sam nakon srednje škole pet godina studirao u Splitu, a odmah nakon toga još dvije godine radio u Solinu, tako da mi sam čin preseljenja iz Ploča nije bio problem. U Šibeniku sam stan našao veoma lako, i jako sam zadovoljan životom u Šibeniku.

Jeste li zadovoljni i uvjetima rada u Impol-TLM-u, jesu li u skladu s vašim očekivanjima?

– Uvjeti rada su dobri, jako sam zadovoljan s primanjima, plaća se isplaćuje redovno, kako je propisano Kolektivnim ugovorom, što je nama u Impol-TLM-u sasvim normalno, a svjedoci smo da nažalost velik broj radnika nema takvu sreću, jer im plaće kasne i po nekoliko mjeseci.

Što je vaš posao u tvrtki?

– Zaposlen sam na radnom mjestu procesnog inženjera u Hladnoj valjaonici koja je jedan od četiri proizvodna procesa unutar Impol-TLM-a. Moj posao je praćenje i nadzor proizvoda u Hladnoj valjaonici; izrada uputa za rad za sve strojeve koje koristimo, rješavanje eventualnih nesukladnosti koje se mogu pojaviti u radu te određivanje korektivnih radnji za uklanjanje eventualnih nedostatka. Posao mi je dosta kompleksan, ali je jako interesantan upravo zbog složenosti, a najviše mi se sviđa mogućnost učenja svaki dan.

Kakve su mogućnosti napredovanja?

– Sviđa mi se što svaki naš proizvod ide kroz više procesa, dakle, u sve proizvodne procese, čime se nudi puno novih znanja, a to posao čini zanimljivim. Posao nije suhoparan već izazovan i svaki dan nudi nešto novo što mi predstavlja zadovoljstvo. Također, jako mi se sviđa što sam dobio priliku za napretkom te su mi poslodavci nakon par mjeseci zaposlenja ponudili ugovor za bolje radno mjesto, čime su pokazali da računaju na mlade ljude željne učenja, a takav oblik priznanja je najbolja motivacija za rad. U ovih šest mjeseci od kada sam zaposlen u Impol-TLM-u, puno sam naučio, ušao u sustav rada te uvidio velike mogućnosti za napredak, kako vlastiti, tako i tvrtke.

Vezujete li svoju budućnost za Impol-TLM ili ovdje tek učite i stječete iskustva?

– Trenutno sam fokusiran na učenje i napredak u Impol-TLM-u, za sada sam zadovoljan svime što mi poslodavac nudi, i nadam se da će budućnost donijeti rast i razvoj tvrtke, a u stručnom smislu i mene.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI