Neovisni novinarski portal
19.9.2021.
djeca / POLITIKA / PRAVA ZA LJUDE
Veljača se ispričala ako je svojim ostrašćenim izjavama i najmanje pridonijela atmosferi linča

Veljača se ispričala ako je svojim ostrašćenim izjavama i najmanje pridonijela atmosferi linča

Nakon sastanka predstavnika inicijative #spasime s ministrom obitelji i socijalne politike Josipom Aladarovićem, osnivačica Inicijative Jelena Veljača izjavila je kako joj se čini da se stvorila atmosfera linča prema socijalnim radnicima, i ako je bilo kojom svojom izjavom ili ostrašćenom reakcijom pridonijela toj atmosferi, ispričava se, jer je to sasvim suprotno od njezinih namjera i uvjerenja…

-Ako sam nekom svojom ostrašćenom izjavom izazvala i mikrodio te atmosfere, želim se ispričati, jer to nije dio ni uvjerenja ove inicijative niti mojih osobnih- kazala je Veljača uz isprike socijalnim radnicima.

Na ispriku je potaknuta jučerašnjom izjavom predsjednice Udruge socijalnih radnika Štefice Karačić, koja je predložila ministru Aladroviću da prije nego primi Jelenu Veljaču, pogleda kakve je objave imala na svome profilu na društvenim mrežama, a koje se odnose na socijalne radnike, odnosno stručne osobe u sustavu socijalne skrbi.

Sastanak je održan, nije poznato je li ministar Aladrović prethodno pogledao objave Jelene Veljače, ali činjenica je da je ponešto i dogovoreno. Primjerice, da se osnuje poseban očevidnik za sve slučajeve zlostavljanja u obitelji koji će biti na dispoziciji sustavu socijalne skrbi, i ono najvažnije: da prava djeteta moraju biti iznad svega, pa tako i iznad interesa i prava bioloških roditelja. Prema postignutom dogovoru, Ministarstvo će zatražiti od centara za socijalnu skrb reviziju postupaka u kojima su djeca izuzeta iz obitelji kako bi se provjerilo je li uistinu poduzeto baš sve kako se tragedija poput ove u Novoj Gradiški ne bi ponovila.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI