Neovisni novinarski portal
7.5.2021.
brejkingnjuz / vijesti iz svemira
Prijevozno sredstvo je spremno (foto Wiki)

Dosta vam je potresa, korone, lopova, lažnih domoljuba?:
Internetski trgovac Bezos na proljeće navodno šalje putnike u svemir

Prijevozno sredstvo je spremno (foto Wiki)

Tvrtka Blue Origin u vlasništvu milijardera Jeffa Bezosa o kojemu su nedavno pisali da ima najviše novca na planeti, te koji se prošlog ljeta motao svojom jahtom ‘Leteća lisica’ po Šibeniku i hrvatskom akvatoriju (vidi Tris), želi povesti na let prve putnike svojom svemirskom letjelicom New Shepard već u travnju. Tako kažu Hina te Reuters, pozivajući se na izvješće CNBC-a, a koji se opet poziva na izvore upoznate s tim pitanjem, kako kažu.

-Blue Origin završio je četrnaesti pokusni let rakete i kapsule bez putnika u četvrtak i to je jedan od posljednjih preostalih koraka prije nego što tvrtka pošalje svoju prvu posadu u svemir – navodi se u izvješću.

Inače internetski trgovac Bezos je osnivač zrakoplovne tvrtke Blue Origin koja razvija letjelice za komercijalno putovanje na Mjesec.

Na traženje agencije Reuters da komentira izvješće, glasnogovornik Blue Origina je rekao da su to “glasine i nagađanja – nije potvrđeno”.

U izvješću CNBC-a navodi se da Blue Origin planira drugi pokusni let u roku od šest tjedana ili krajem veljače a prvi let s posadom šest tjedana nakon toga, odnosno početkom travnja.

Eto prilike za one koju su uštedjeli i dosta im je potresa, lopova, lažnih domoljuba, korone i ostaloga što ne valja: rezervirajte jednosmjernu kartu u svemir.

Prijevozno sredstvo je spremno (foto Wiki)

 

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI