Neovisni novinarski portal
5.8.2021.
eu projekti
‘C-Change festival’: Umjetnost i kultura u službi osvještavanja klimatskih promjena

‘C-Change festival’:
Umjetnost i kultura u službi osvještavanja klimatskih promjena

Gradska administracija Grada Šibenika organizirala je sa svojim projektnim partnerima niz događanja skupno nazvanih ‘C-Change festival’ kojima će tijekom započetog mjeseca listopada ukazivati na problem klimatskih promjena i potrebu zaštite okoliša.

Grad Šibenik aktivno se uključio u borbu protiv klimatskih promjena različitim događanjima čiji je cilj informiranje i podizanje svijesti građana o onečišćenju i klimatskim promjenama, uz podršku i angažman lokalnih umjetnika i kulturnjaka.

Ideja ‘C-Change festivala’ je na zanimljiv i poučan način približiti građanima aktualne teme, ukazati na izazove suvremenog načina života, sačuvati prirodne ljepote i kulturnu baštinu te pokušati ukazati na važnu ulogu pojedinca i zajednice u borbi protiv klimatskih promjena.

Grad Šibenik partner je u projektu C – Change; Arts and Culture Leading Climate Action in Cities, URBACT transfernoj mreži dobre prakse Manchestera. u kojoj sudjeluju i gradovi: Manchester (GBR), Wroclaw (PL), Mantova (IT), Gelsenkirchen (DE) i Agueda (PT).

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI