Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
vijesti iz svemira
Đe je virus?: Crna Gora tvrdi da je prva ‘korona free’ država u Europi

Đe je virus?:
Crna Gora tvrdi da je prva ‘korona free’ država u Europi

-Đe je virus… đe nestade virus… – kako bi rekli u Crnoj Gori.

Možda je neđe lego da odmara... – reklo bi se karakterističnom pošalicom.

Naime, Crna Gora danas, 68 dana nakon prvog zabilježenog slučaja koronavirusa, nema više zaraženih covidom-19 na svom teritoriju, čime je postala prva “korona free” država u Europi, prema podacima crnogorskog Instituta za javno zdravlje, javlja HINA.

Naime, u Crnoj Gori već 20 dana uzastopno nema potvrđenih novih slučajeva infekcije.

“Od jučerašnjeg presjeka stanja, analizirano je 140 uzoraka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije. Također, u Crnoj Gori u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva infekcije novim koronavirusom”, priopćeno je iz crnogorskog Instituta, pošto se i drugi nalaz posljednjeg oboljelog pacijenta pokazao kao negativan.

Crnogorske zdravstvene vlasti ranije su priopćile da će proglašenje kraja epidemije biti kada ukupno 28 dana ne bude zaraženih.

Eto, Plenković i kompanija se više ne mogu hvaliti svojim epohalnim uspjesima u tzv. borbi protiv korona boleštine, kad u susjedstvu imaju primjer puno uspješnije Crne Gore. Barem se tako tvrdi u Crnoj Gori.

Inače, i u Crnoj Gori su, kao i u Hrvatskoj, zahvaljujući nesposobnim i korumpiranim vlastima manje-više upropaštene sve bitnije gospodarske grane osim turizma.

A kojemu će etiketa  ‘korona free’ zasigurno pomoći.

Valjda kod njih to nema veze s parlamentarnim izborima, koji su najavljeni za jesen ove godine.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI