Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
narodno zdravlje / šibenik
Šibensko-kninska županija, zasad, s 23 oboljela, od toga čak 17 na Murteru!

Šibensko-kninska županija, zasad, s 23 oboljela, od toga čak 17 na Murteru!

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19, i da nije bilo ekscesne situacije na otoku Murteru ( 17 zaraženih ) , koji je već danima u karanteni jer se zaraza početno ekspanzivno proširila, ova bi se županija s trenutno ukupno 23 zaražena, mogla svrstati među one s najboljim rezultatima u suzbijanju zaraze koronavirusom.

Prema podacima Županijskog stožera Civilne zaštite, kojemu je na čelu zamjenik župana Nikola Blažević, na Odjelu infektologije šibenske opće bolnice je hospitalizirano trinaest  pacijenata, a kod jedanaest ih je potvrđen COVID-19 i nisu na respiratoru.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

Stožer je jutros priopćio da su pod mjerama zdravstvenog nadzora 464 osobe od kojih je 120 bilo u kontaktu s oboljelima.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, ali se nakon provedene provjere utvrdilo da zapravo i nije bilo kršenja mjera.

Preko Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, zaštitna oprema se kontinuirano doprema iz robnih rezervi i raspoređuje unutar ustanova zdravstvenog sustava Šibensko-kninske županije.

Iz Stožera i danas apeliraju na sve stanovnike županije da poštuju mjere i preporuke struke, da izlaze vani samo ako je to nužno, jer se, kako poručuju, samo odgovornim ponašanjem može spriječiti širenje epidemije.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI