Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
predsjedničin kutak
KGK se sprema u Ameriku, ali zasad nas ne napušta zbog posla…

KGK se sprema u Ameriku, ali zasad nas ne napušta zbog posla…

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, tek što je dobila novi ured u Visokoj, službeno vozilo, šofera i dva službenika koji joj stoje na raspolaganju, i to kao bivšoj šefici države, suočila se i s novom kušnjom. Počele su joj pristizati primamljive ponude za posao iz inozemstva. Ali, KGK ih je, unatoč izazovu, zasad, navodno, odbila…

Bivša predsjendica je nakon isteka mandata i poraza na izborima od Zorana Milanovića, aktivirala pravo na šest mjeseci pune plaće ( 24 tisuće kuna) i šest mjeseci pola plaće, s Vladom je dogovorila uređenje dvije prostorije u Visokoj ulici za potrebe njezinog novog ureda, i sve što uz to ide, uključujući i službenog vozača koji joj je na dispoziciji. Na ured ima pravo pet godina. A kroz to vrijeme, tko zna što sve može biti i gdje nam KGK može završiti…

Donedavna predsjednica, navodno uskoro odlazi u SAD u posjet kćeri koja studira na Harvardu, a kako piše Novi list, moguće je da će boravak u Americi iskoristiti i za razgovore o eventualnom nastavku političke karijere u inozemstvu.

Kolinda Grabar Kitarović, navodno, je dobila puno ponuda za posao, a između njih je i ona s američkog Brookings instituta u Washingtonu, koju je, tvrdi se, odbila. Iako je riječ o “jednom od najuglednijih liberalnih think-tankova koji postoji već više od 100 godina”, a bave se istraživanjima kojima je cilj traženje optimalnih rješenja za probleme društva na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini.

Međutim, za KGK ponuda, koja je uključivala i konkretna primanja na godišnjoj razini, nije, iz nekih razloga, bila prihvatljiva. Ali, nije to jedina ponuda koju je dobila, pa se spominje i kako je dobila ponudu i za održavanja predavanja ( cijeli jedan semestar ) na temu međunarodnih odnosa, na stranim sveučilištima.

Kao pravi domoljub, KGK, kako izgleda, ne misli da je kod drugih trava zelenija… A i gdje može dobiti sve što joj je stavljeno na raspolaganje kod kuće?

Kolinda Grabar Kitarović/Foto: J.Krnić

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI