Neovisni novinarski portal
18.9.2021.
aktivisti / BANDIĆGRAD
Foto: Inicijativa Zagreb te zove

Save the date:
Treći veliki prosvjed protiv Bandićeve otimačine možda bude i najveći do sada, nastupaju ovoga puta na Trgu i neki glazbenici

Foto: Inicijativa Zagreb te zove

Treći veliki prosvjed u nizu protiv Bandićeve otimačine možda bude i najveći do sada na kojem će bahatom vladaru Zagreba i njegovim pajdašima građani jasno i glasno reći da im je toga dosta. Nakon prosvjeda ODSTUPI i onoga KRIV SI ovaj predstojeći zove se DOSTA JE. Zajedničkim ga snagama organiziraju Zelena akcija, Pravo na grad, inicijativa Zagreb te zove i Udruga građana Siget.  ‘Gradonačelnik za svoje ortake čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a nas ostavlja da se gušimo u smeću čiji odvoz nam još i višestruko poskupljuje. Još jednom ćemo mu pokazati da nam je toga dosta!’, kažu organizatori i pozivaju sve vas kojima je puna kapa šerifove samovolje da pribilježite događaj  – DOSTA JE, subota 1. veljače u 16:00 sati na Jelačić placu i odazovete se u što većem broju.

Razloga za prosvjed protiv dvadesetogodišnje vladavine zagrebačkog šerifa našlo bi se skoro pa na dnevnoj bazi, no jedan od okidača  za ovaj najavljeni je da će par dana poslije Gradska skupština odlučivati o izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP-a) koji predviđa gradnju na čak 110 hektara vrijednog zemljišta Hipodroma i Velesajma, povećanje izgrađenosti u donjogradskim blokovima, još veće prometne probleme zbog novih javnih garaža u gradskom središtu, itd.  Vidjeli smo do sada da su se osvješteniji među vama usprotivili tim izmjenama GUP-a, na par prosvjeda i slanjem čak tridesetak tisuća primjedbi na javnoj raspravi.

Foto: Inicijativa Zagreb te zove

-Tražimo od svih zastupnika i zastupnica da se napokon odupru Bandiću i njegovoj politici koja uništava ovaj grad. Prvi korak prema tome je glasanje protiv ovakvog štetnog GUP-a.  Bandićevu većinu u Skupštini, osim zastupnika njegove stranke, trenutno čine i zastupnici HDZ-a te tri ‘žetončića’ koji su mu prebjegli prije godinu dana. Bandićeva moć u Zagrebu bila bi znatno manja da nema čvrstu podršku HDZ-a. Međutim, premijer Plenković odlučio se vezati pupčanom vrpcom s ovim USKOK-ovim optuženikom te je jasno kako snosi punu odgovornost za šikaniranje stanovnika Zagreba koje provodi Bandić. – govore organizatori prosvjeda u ime inicijative Zagreb te zove, Zelene akcije, Prava na grad i Udruge građana Siget.

Kažu još i da Zagrebu treba GUP koji se suočava s posljedicama klimatskih promjena, koji daje odgovor na gorući problem nedostatka priuštivog stanovanja, koji napokon nudi rješenje za kaos u gospodarenju otpadom, koji donosi red i rješava probleme koje je Bandić stvorio.

-Osim toga, upravo 1. veljače započinje novi sustav naplate odvoza otpada, što će nekim kućanstvima povećati račune i do šest puta. Takva Bandićeva pljačka je vrhunac bahatosti jer umjesto da računi pojeftine onima koji otpad odvajaju, znatno će poskupjeti svima. Njegova nedavna izjava kako će u travnju ipak malo spustiti cijene samo je loša manipulacija jer će stanovnici Zagreba i dalje imati višestruko veće račune nego do sada – navode organizatori još jedan razlog za prosvjed koji će ovoga puta nastupom podržati i nekoliko glazbenika i glazbenica te najavljuju da će cijeli program objaviti uskoro.

Foto: Inicijativa Zagreb te zove

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI