Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
aktivisti / BANDIĆGRAD
Foto: Zelena akcija

‘Dosta je!’:
Najavljen veliki prosvjed protiv Bandićeve otimačine i klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb

Foto: Zelena akcija

Sve građane i građanke kojima je dosta klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb organizatori velikog prosvjeda protiv Bandićeve otimačine pod nazivom ‘Dosta je!’ pozivaju da im se pridruže u subotu 1. veljače u 16:00 sati na Trgu bana Jelačića. Organizatori velikog prosvjeda, udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget,  danas su sa Jelačić placa podsjetili kako gradonačelnik Bandić za svoje ortake čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se guše u smeću čiji odvoz još i drastično poskupljuje.

Objasnili su organizatori da je 1. veljače izabran kao dan za prosvjed jer tada stupa na snagu novi sustav naplate odvoza otpada koji građanima višestruko poskupljuje račune bez ikakvih valjanih argumenata i uz nefunkcionalan sustav prikupljanja otpada. Podsjetili su i da bi par dana kasnije zastupnici Gradske skupštine trebali odlučivati o zagrebačkom Generalnom urbanističkom planu (GUP-u) te da će se baš na toj temi testirati  podrška Bandićevih političkih partnera. -Gradonačelnikova moć u Zagrebu bila bi znatno manja bez čvrste potpore HDZ-a koji u Skupštini redovito glasa za sve njegove prijedloge. Time su HDZ i Plenković postali supočinitelji štete koju trpe stanovnici Zagreba –smatraju organizatori i pozivaju sve zastupnike i zastupnice u Skupštini da poslušaju glas javnosti i da se usprotive lošem GUP-u kao i da zahtijevaju povlačenje nepravednog cjenika za otpad i unaprjeđenje načina prikupljanja otpada.

Kažu organizatori da će prosvjed trajati dva do dva i pol sata, da će govoriti Gordana Pasanec (Siget i Zagreb te zove), Jelena Miloš (Pravo na grad), Branka Genzić – Horvat (UZOR), Marko Košak i Bernard Ivčić (Zelena akcija), da će ga voditi Marina Orsag, a glazbenu podršku pružiti nekoliko sastava  – Le Zbor, Renato Metessi i zvijezde, Phantasmagoria, Trobecove krušne peći, Tearstopers, VIS Pardon te Rabat.

Foto: Zelena akcija

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI