Neovisni novinarski portal
5.3.2024.
zvonka radost
Ilustracija i arhiva: Kries na OFF & Jazz Festivalu (foto TRIS/J. Krnić)

Kries večeras u Jezerima, a Brain Holidays 11. kolovoza u Murteru

Ilustracija i arhiva: Kries na OFF & Jazz Festivalu (foto TRIS/J. Krnić)

Festival Više RnR na Obali Mora,  i ove godine na otoku Murteru dovodi dobre glazbenike. Večeras usred Jezera od 22 sata svira i pjeva odlični Kries, a u nedjelju (11. kolovoza) na Murteru vrsni Brain Holidays. Evo što o svemu kažu organizatori:

Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Kries je odličan primjer uspješne simbioze tradicijske i moderne glazbe.

Naslonjen na arhaične hrvatske napjeve i nošen šamanskom energijom pjevača Mojmira Novakovića, Kries svojim instrumentima povezuju prošlost (gajde, lijerica, udaraljke, kaval…) sa sadašnjošću (gitara,bas, bubnjevi). Prvi nastup Kriesa u Jezerima održat će se u srijedu od 22 sata na predivnoj lokaciji – mali mul kraj trga u Jezerima.

Brain Holidays su prvi autorski reggae bend u Hrvatskoj. Ove godine su dostigli svoju punoljetnost, a trenutno ih se penje čak devetero na binu. Njihova glazbena karijera obilježena je s četiri studijska albuma te velikim brojem održanih koncerata. Teme koje se isprepleću kroz pjesme Brain Holidaysa variraju od ljubavnih, pa sve do aktualnih ekonomskih problema, ali uz glazbu koja se temelji na pozitivnosti svakodnevice.

Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan
su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje. Toplinu karipskih ritmova Jamajke, Brain Holidays najbolje predstavlja na nastupima uživo gdje čarolija ovog mnogobrojnog sastava dolazi do potpunog izražaja. Brain Holidays u sklopu festivala Više RnR na Obali mora nastupaju 11. kolovoza, nedjelja u Murteru na prekrasnoj lokaciji plaže Luke. Ulaz na koncert je, kao i za cijeli festival, besplatan.

Festival Više RnR na Obali Mora realizira se od strane turističkih zajednica i općina na otoku, uz
pomoć murterskog lokala Reful, kroz šibensku organizaciju PARK, poznatu po dugogodišnjim
glazbenim projektima – Kulturaljka te festivalima Regius i Membrain.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI