Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
FESTIVALI
Fuliranje na moru: Tisno – epicentar četverodnevne domaće priobalne fulirancije

Fuliranje na moru:
Tisno – epicentar četverodnevne domaće priobalne fulirancije

Fuliranje na moru – četverodnevni festival s vrsnim domaćim izvođačima i domaćim posjetiteljima započeo je sinoć u The Garden Resort u Tisnom, nekadašnjem odmaralištu Ine. Nakon tisuća, mahom Britanaca, u Tisnome se od sinoć pa do 4. kolovoza zabavlja uglavnom publika iz Hrvatske i okolice.

Nakon što su sinoć svoje odsvirali Detour, Damir Urban & 4, te Darko Rundek i Ekipa, večeras su na redu Boa II, Massimo i Kuzma i Shaka Zulu. U subotu dolaze Goran Bare i plaćenici, Pavel i Psihomodo Pop, a zadnji dan, nedjelja, je vrijeme za nastup Ljetnog kina, Vojka V i Parnog valjka. U međuvremenima između, uoči i nakon koncerata ‘sviraju’ brojni DJ-evi.

Podsjetimo, u The Garden Resortu već godinama ugošćuje već poznata glazbena događanja Love International, Hospitality On The Beach, SunceBeat, Defected Croatia i Dekmantel Selectors, a ove godine po prvi puta u suradnji s agencijom Kokoš ili jaje, dovode zagrebački adventski brand Fuliranje u obliku domaćeg pop-rock festivala Fuliranje na moru od 01. – 04.08.2019, pa je Tisno epicentar četverodnevne domaće priobalne fulirancije.

Nick Colgan, tata tišnjanskog zabavnog odredišta,  za sve festivale kaže da se radi o odmoru s glazbenom podlogom, a pritom je Fuliranje na moru  pravo domaće osvježenje.

– Garantiramo pravi cjelodnevni experience festival prožet odličnim dodatnim sadržajima, vrhunskom gastronomskom ponudom, a smještaj u samom resortu namijenjen je širokoj publici. The Garden resort nudi mobilne kućice, glamping u kampu, hostel, apartmane i airstream prikolice.  Od 1. do 4. kolovoza za dobru vibru bit će zaduženo 12 bendova i glazbenika, a na meniju će biti čak 3 koncerta dnevno, uz nastupe DJ’a. Plesat će se na plaži, ali i u moru i to po cijele dane. Ležati na luftiću, slušati koncert iz mora i guštati u hladnom craft pivu ili cocktailu, ma gušt neviđen! – vele u Kokoš ili jaje agenciji.

Osim glazbe ima i hrane.  Konobe Boba i Opat prvi su gastro headlineri nedavno predstavljeni u Zagrebu, a čija ć jela, poput arancina od morskog psa i brudeta s palentom ponuditi i na Fuliranju na moru, kako kažu. Osim za riboždere i mesoždere bit će hrane i za vegetarijance:   glavni kuhar Gardena, Marko Palfi, osmislio je i novu zonu s veganskim specijalitetima, roštiljem, gurmanskim burgerima, juhama i azijskim zalogajima, kao i craft beer bar, te smoothie bar .

The Garden vodi računa o smeću i okolišu, pa će tamo biti dostupne i biorazgradive čaše i pribor kako bi se očuvala festivalska lokacija.

Ulaznice za Fuliranje na moru mogu se nabaviti na www.ticketshop.hr, a smještaj u Resortu moguće je rezervirati na web stranici: booking.thegarden.hr.

Fotografije: Općina Tisno, Fuliranje na moru. 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI