Neovisni novinarski portal
28.2.2024.
FESTIVALI / KULTURA / SCENA
Bam bam ba ba lu bam: Nezaboravni Miovci na OFF Jazz&Blues Festivalu

Bam bam ba ba lu bam:
Nezaboravni Miovci na OFF Jazz&Blues Festivalu

‘Bam bam ba ba lu bam’ i druge uspješnice grupe Mi koje su svojevremeno treštale sa starih gramofona i žarile i palile plesnim podijima zagrijat će večeras publiku trinaestog po redu OFF Jazz&Blues Festivala koji u Šibenik dovodi mnoge virtuoze, među njima i pun autobus bugarskih pjevačica.

Neće se ovoga puta uspješnice vrtjeti sa gramofona nego će se na pozornicu pod zidinama samostana Svetoga Frane popeti legendarni Miovci, čiji soul-pop-rock izričaj odskače pomalo od festivalskog koncepta ali koji će zbog nostalgije i lokalpatriotizma vjerojatno privući dio šibenske publike koja večeras kao i većinu ovoga ljeta može birati između nekoliko istovremenih kvalitetnih festivalskih i drugih događanja.

Kada je već došla pogledati i poslušati legendarni šibenski sastav koji je svoj prvi koncert imao daleke 1966. godine stotinjak metara od pozornice OFF-a, šibenska će publika večeras imati priliku čuti i Kabadayas, makedonski sastav koji kombinira tradiciju s ritmičkim ekspresijama i jazzom. Dovoljna bi preporuka trebala biti najava da njihov zvuk pomiče granice i da su vrhunski makedonski glazbenici u životopise upisali suradnje sa Vlatkom Stefanovskim, Kirilom Djakovskim, Janom Akkermanom i Stefanom Milenkovićem.

U petak na OFF-u nastupa Zvjezdan Ružić, talentirani riječki jazz pijanist, aranžer, skladatelj i dobitnik Porina i to u suradnji sa sjajnim bugarskim ženskim zborom Nusha Choir i vokalnom solisticom Neli Andreevom koja se kao članica slavnog zbora Filip Kutev ovjenčala Grammyem. Iste večeri šibenskoj će se publici predstaviti i bubnjar Branimir Gazdik sa svojim kvartetom i promovirati njihov album Link.

U subotu je na rasporedu OFF-a bend profesionalnih glazbenika s internacionalnim iskustvom i estradnim pedigreom, predvođeni gitaristom Draženom Buntićem. Njihov je repertoar sastavljen od reinterpretacija bezvremenskih blues, rock, fusion i psihodelic klasika za najzahtjevniji profil publike. Šećer za kraj ovogodišnjeg izdanja OFF-a je Cubismo, najvažniji domaći latin-jazz sastav koji u Šibenik dolazi u originalnoj postavi i priprema spektakl.

Koncerti svake večeri počinju u 22 sata, mjesto radnje je trg Ivana Gorana Kovačića, cijena dnevne ulaznice je 100, a festivalske 200 kuna.

18.07. – Kabadayas i Grupa Mi
19.07. – Zvjezdan Ružić ft. Neli Andreeva & Nusha Choir i Branimir Gazdik Quartet
20.07. – Dražen Buntić Band i Cubismo

 

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI