Neovisni novinarski portal
25.7.2021.
glazba je zvonka radost
Direktor OFF-a Vojo Marković i Tino Barešić u pozadini  (foto TRIS/G. Šimac)

OFF Jazz&Blues festival je opet ON:
Nemoj da pOFFališ

Direktor OFF-a Vojo Marković i Tino Barešić u pozadini (foto TRIS/G. Šimac)

OFF Jazz & Blues Festival – Šibenik ide dalje. U sjenovitom Perivoju Roberta Visianija na netipičnoj press-konferenciji uz fritule, sokove i glazbu koju je s gramofona puštao Tino Barešić, program ovogodišnjeg OFF-a predstavio je direktor OFF-a Vojo Marković. OFF je inače vrsno trodnevno glazbeno zbivanje koje se događa usred ljeta, ovaj put od 19. do 22. srpnja. Žilavi OFF festival je među prvim važnijim glazbenim zbivanjima u Šibeniku, nakon kojih je uslijedila poplava raznorodnih ljetnih festivalskih zbivanja.

OFF postaje ON u četvrtak 19. srpnja, kada svira Vedran Ružić, kontrabasist koji će premijerno predstaviti projekt ‘Spiritual Market koji objedinjuje nagrađeni album i tzv. prvi hrvatski jazz film. Uz Ružića svira i Pavle Miljenović na gitari, Adriano Bernobić na bubnjevima i Mario Bočić na saksofonu, a usput će se na platnu iznad pozornice projicirati i spomenuti film.
Nakon Ružića i društva nastupa pijanist, kompozitor, aranžer i glazbeni pedagog Vasil Hadžimanov koji će premijerno izvesti i pjesme s još neobjavljenog albuma ‘Lines in Sand’, koji se na tržištu glazbe očekuje ove godine.

OFF pressica ispod stabala (foto TRIS/G. Šimac)

U petak na scenu uskače Zvjezdan Ružić Sexstet. Zvjezdan je pijanist, aranžer i skladatelj iz Rijeke koji je prvi samostalni album ‘The Knightingale Cabaret’ objavio 2015. godine te je vlasnik četiri strukovne nagrade ‘Status’ za najboljeg jazz pijanistu koje dodjeljuje Hrvatska Glazbena Unija.

Međunarodno priznati gitarist Miroslav Tadić i violinistica Yvette Holzwarth zatvorit će drugi dan OFF-a.

– Subotu otvara Marko Ramljak band šibenskog violinista s ljubljanskom adresom koji je već 2015. godine oduševio publiku OFF festivala, kada je premijerno izveo skladbe sa svog trećeg studijskog albuma ‘Mindset’. U međuvremenu je album dobio i svoje koncertno izdanje, gdje Ramljaku leđa drže Branimir Gazdik na bubnju, Luka Veselinović na basu, Maasej Kovačević na klavijaturama, Hrvoje Rupčić za udaraljkama i na saksofonu Lenart Krečić. Marko Ramljak, koji je stalni član Gibonnijevog benda, svojm je solo albumima, ali i raznim suradnjama ostavio iznimno dubok trag na suvremenoj jazz sceni u nas – veli Marković.

DJ Tino Barešić (foto Tris/G. Šimac)

Elvis Stanić Group, jazz fusion skupina, zatvorit će 12. OFF festival ‘svojim spojem mediteranske meloidioznosti s ritmovima latino glazbe i suvremenim jazz tendencijama’, kažu. Na koncertu u Šibeniku, uz Elvisa Stanića nastupit će i Tonči Grabušić – bubnjevi i udaraljke, Damjan Grbac – bas i Ivan Popeskić – klavijature.

– Naš festival košta točno onoliko koliko možemo za njega izdvojiti, a za nešto više jednostavno nemamo trenutno novaca. Pretprodaja karata počet će ubrzo, festivalska za sva tri dana koštat će 200 kuna, a dnevne sto kuna. Festival uživa i podršku Grada Šibenika i Turističke zajednice Šibenik, bez kojih ne bi bilo moguće organizirati OFF – objasnio je direktor OFF-a Vojo Marković.

Ovogodišnja OFF kampanja je započela i zgodnom upotrebom riječi ‘OFF’ u porukama poput ‘Nemoj da pOFFališ‘, ‘OFFendit (uvrijediti op.a.) ću se ako ne dođeš‘, te ‘Nemoj me prOFFućkati’.

Ove godine, izgleda, nema Ramba Amadeusa, što ne znači da ga neće biti dogodine.

Fritule i sokovi (foto Tris/G. Šimac)

Direktor OFF-a Vojo Marković (foto TRIS/G. Šimac)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI