Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
FILM
Mjesto radnje: D-resort (foto D-resort)

Još filmova pod vedrim nebom u Šibeniku:
U petak se otvara besplatno D-Resort Ljetno kino

Mjesto radnje: D-resort (foto D-resort)

U Šibeniku se u petak navečer, 28. lipnja 2019. godine u 21.30 sati otvara još jedno ljetno kino: D-Resort Ljetno kino,  smješteno u hotelskom kompleksu u Mandalini. Pokreće ga kinoentuzijast Nikica Šupe iz Kino kluba Šibenik, a koji je posljednjih godina revitalizirao zamrle projekcije kvalitetnih filmova u Šibeniku, a nakon što su desetljećima Šibenčani bili zakinuti jer su vlasti rasprodale i pozatvarale sve gradske kino dvorane.

-Pomno odabrana selekcija filmova renomiranih redatelja čeka vas ovog ljeta na jedinom besplatnom kinu u D-Resortu Šibenik. Pobjegnite u alternativnu stvarnost filmske čarolije ovog ljeta u D-Resortu Šibenik. Miran ambijent, besplatan i siguran parking i pažljivo odabrana filmska selekcija čekaju vas u jedinom besplatnom kinu u Šibeniku. O da, jesmo li spomenuli da su kokice besplatne? Vidimo se na D-Resort Ljetnom kinu! – najavljuje se početak rada D-Resort Ljetnog kina.

Mjesto radnje: D-resort (foto D-resort)

Prvi film na rasporedu su lani snimljen švedski film Zaneseni  redatelja Månsa Mårlinda i Björna Steina, a koji je svoju hrvatsku premijeru imao prije nekoliko dana na Festivalu mediteranskog filma u Splitu.

-Dva rivalska zabavna parka u Stockholmu smještena su jedan nasuprot drugom. Gröna Lund u vlasništvu obitelji Nilsson je zabavni park visoke klase i vrhunskih atrakcija, buržujska alternativa parku Nöjesfältet obitelji Lindgren koji nudi jeftino pivo, striptizete i već istrošene atrakcije. Svaka od obitelji odlučna je uništiti posao druge i preuzeti poslovnu dominaciju. Priča se komplicira kada se njihovi nasljednici Ninni i John zaljube. U sjeni Drugog svjetskog rata sukob između obitelji eskalira u priču o izdaji, ratu i zabranjenoj ljubavi. Ova magična romansa inspirirana je stvarnim događajima, a njezini kreatori, nagrađivani dvojac Måns Mårlind i Björn Stein, hrvatskoj su publici poznati po kriminalističkoj seriji Most (Bron) – opisuje se sutrašnji film (trailer je u nastavku).

-Iznimno mi je zadovoljstvo započeti novu avanturu sa šibenskom i inozemnom publikom na novoj lokaciji koja je uistinu sve ono što pravo ljetno kino treba biti – prekrasan i miran prostor, prirodna podloga od zelene trave, ugodno okruženje i pregršt pravih filmova. Kao što je moja publika navikla filmovi će biti zanimljivi, tjerat će na razmišljanje i proširivanje vidika i biti će, podrazumljivo i kao i uvijek kad su u pitanju moji filmovi, novijeg datuma proizvodnje, nagrađivani na filmskim festivalima i – nikad dosadni. Svaka sezona filmova gdje god ih prikazivao imaju zajednički nazivnik – ove godine to će biti ljudska narav – motiv kojem sam vjeran i koji mi je najviše intrigantan. Tako ćemo ove godine gledati zaljubljene mlade parove rastrgane između dužnosti i obitelji, roditelje koji su spremni pretrpjeti mnogo za svoje obitelji, avanturiste koji su ostali vjerni svojem duhu, male ljude koje okolina ne razumije i pojedince koji se bore protiv sviju. Biti će smijeha, biti će pokoja suza (radosnica i ona druga) i biti će onog lijepog osjećaja kada sa projekcije odete bogatiji za uspomenu koja postaje dio vas. Šibenskoj publici zahvaliti ću za vjernost i povjerenje na način da ću im svakog petka pokazati neki drugi svijet, svijet filmske čarolije koja će vam dopustiti da zaboravite na probleme i budete negdje drugo pa makar na sat i pol ili dva – veli filmski izbornik Nikica Šupe.

Tako ovoga ljeta Šibenčani i turisti imaju prilike gledati vrsne filmove pod vedrim nebom na dva mjesta, u D-Resortu i na tvrđavi Barone, a gdje je sinoć krenuo filmoprikazivački ljetni ciklus Srijedom po svijetu, a koji je otvoren izvrsnim islandskim filmom Halla ide u rat.

Evo i programa D-Resort Ljetnog kina:

28. lipnja – Zaneseni / Swoon

5. srpnja – Ona koju zamišljaš / Who you think I am

12. srpnja – Optužena / The Accused

19. srpnja – Čovjek delfin / Dolphin Man

26. srpnja – Sretni Lazzaro / Happy as Lazzaro

2. kolovoza – Okus cementa / Taste of Cement

9. kolovoza – Čudo sargaškog mora / The Miracle of the Sargasso Sea

16. kolovoza – Styx

23. kolovoza – Lice / Mug

30. kolovoza – Koko-di Koko-da

 

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI