Neovisni novinarski portal
10.5.2021.
POLITIKA
Mislav Kolakušić završio sudačku karijeru, očekuje tri mandata na izborima za Europski parlament

Mislav Kolakušić završio sudačku karijeru, očekuje tri mandata na izborima za Europski parlament

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, Mislav Kolakušić, završio je sudačku karijeru. I krenuo s političkom. O tome je javnost izvijestio gostujući u Novom danu N1 televizije. Kolakušić je nositelj nezavisne liste grupe građana koja sudjeluje u izborima za Europski parlament. Njegova je lista prikupila čak 20.700 potpisa! Uvjeren je da će osvojiti čak tri mandata. Isključuje svaku mogućnost da lista ostane bez mandata, jer, ih na društvenim mrežama podržava 140 tisuća ljudi, a njihova stranica, tvrdi, ima doseg od čak 9 milijuna ljudi…

Ne zbunjuju ga ankete koje nezavisnim listama ne daju nikakve šanse, jer se na ovim izborima odlučuje žele li građani u Hrvatskoj promjene ili ne. A promjene su Hrvatskoj nužne, pogotovo u pogledu njezinog zastupanja u Europskom parlamentu, smatra Kolakušić, koji na kampanju namjerava potrošiti trećinu svoje imovine, odnosno oko 200 tisuća kuna.

Njegova je sudačka karijera, kaže, završena, neovisno o tome hoće li biti izabran za eurozastupnika, i on tu, kako je rekao, više nema što tražiti. A čim bude izabran u EP, jer, za njega u to nema sumnje, odmah kreće u predsjedničku, a nakon nje i u kampanju za parlamentarne izbore koji su najvažniji, jer mogu promijeniti stanje u državi i društvu.

Kritizirao je rad dosadašnjih hrvatskih zastupnika u EP-u, nazvao ih “pekmezavim i cmoljavim”, jer se ne znaju izboriti za hrvatske interese i prava, i da je po njima, Nutella bi se, kaže,  ispitivala još 20 godina.

Smatra da se, iako sudac, ima pravo kandidirati na izborima, ma koliko se Vlada trudila da to ne učini, a onog dana kada stupi na dužnost zastupnika u parlamentu, prestat će njegova sudačka funkcija.  Aktivnosti prije stupanja na dužnost,  ne čine ga političarom, to je samo pravo govora, a političku dužnost počinje obnašati tek s dobivenim mandatom, zaključio je Kolakušić u razgovoru za N1.

Mislav Kolakušić/Foto:TRIS/J.Krnić

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI