Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
POLITIKA
KGK i V.Bujanec, ljubav i mržnja: Predsjednica bi, veli Bujanec, uskoro mogla pozdravljati sa “Smrt fašizmu, sloboda narodu”!

KGK i V.Bujanec, ljubav i mržnja:
Predsjednica bi, veli Bujanec, uskoro mogla pozdravljati sa “Smrt fašizmu, sloboda narodu”!

Nema većeg neprijatelja od bivšeg prijatelja s kojim ste vezu okončali sukobom. Upravo o tome svjedoči novi odnos dvaju starih prijatelja – predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i kvazinovinara Velimira Bujanca. Nekadašnjeg VIP gosta na predsjedničinoj inauguraciji. Otkako je njihova “ljubav pukla” zbog distanciranja predsjednice od ekstremne desnice i približavanja šefu HDZ-a, sukob se stalno produbljuje. Bujanec je KGK nedavno doveo u vezu s “udbašima”, a sada je žestoko reagirao na njezin slavljenički intervju u povodu četiri godine mandata. Ograđivanje predsjednice od ustaškog pozdrava Za dom spremni, Bujanec je na FB-u ironično prokomenitirao opaskom kako će KGK uskoro pozdravljati sa “Smrt fašizmu, sloboda narodu”.

Komentirajući izjavu šefa Europskog parlamenta Antonija Tajanija na skupu u Basovizzi u povodu Dana sjećanja na žrtve fojbi, kada je uskliknuo “Živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija”, predsjednica je kazala kako svaki zločin treba osuditi, i kako se jedan zločin ne može opravdavati drugim. Jednako komunistički i fašistički.

– Ne uspoređujem zločine. Zločin je zločin i treba ga promatrati individualno- kazala je Kolinda Grabar Kitarović pri susretu s novinarima.

A kad su je podsjetili da je svojedobno i sama kazala da je ZDS stari hrvatski pozdrav, predsjednica je samokritički priznala:

– Počinila sam pogrešku kad sam rekla da je ‘Za dom spremni’ stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savjetnici. On nije prihvatljiv-  poručila je.

Velimiru Bujancu ta se izjava KGK nije nimalo svidjela. U svom statusu na Facebooku trenutno je reagirao opaskom da predsjednici ovo nije prvi put da se ograđuje od pozdrava ZDS, te da uskoro valja očekivati da predsjednica pozdravlja sa “Smrt fašizmu, sloboda narodu”.

-Nije se predsjednica danas prvi puta ogradila od pozdrava ‘ZDS’, bez obzira je li riječ o povijesnom hrvatskom pozdravu ili o pozdravu HOS-a iz Domovinskog rata- napisao je Bujanec i prisjetio se 2015. kada je KGK najavila svoj dolazak u Knin, na koncert Marka Perkovića Thompsona, u povodu 20. obljentice Oluje .

-Prije toga je upregla čak nekoliko svojih savjetnika da mole Thompsona da ne pjeva u Čavoglavama, nego da održi koncert u Kninu. Kada je Marko ipak pristao otići u Knin, Kolinda je imala jedan uvjet za svoj dolazak: Tražila je od našeg najpopularnijeg glazbenika da ne pjeva ‘Bojnu Čavoglave’! Marko Perković Thompsom to je odbio i koncert započeo sa slavnom budnicom i riječima ‘ZDS’. Kolinda nije došla u Knin, a na koncert je poslala – Jakova!
Kako stvari stoje u Uredu predsjednice, sada više ni Jakov neće smjeti na Thompsonove koncerte, a pozdrav koji bi mogao postati omiljen na Pantovčaku je ‘Smrt fašizmu – sloboda narodu’… Tko zna, možda za savjetnicu Kolinda uzme i Kristinu Ikić – Baniček?!- poručio je cinično ( aludirajući na činjenicu da je Ikić Baniček sisačka gradonačelnica iz SDP-a, dakle, “komunjara” ).

Arhiva: Velimir Bujanec i Tomislav Karamarko – jedan od ranijih susreta podijeljen na Faceboku (Foto FB)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI