Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
POLITIKA
Vojko Obersnel u Nu2: Moji drugovi ne čestitaju Bujancu i ne nazivaju stranačke kolege “robom s greškom”

Vojko Obersnel u Nu2:
Moji drugovi ne čestitaju Bujancu i ne nazivaju stranačke kolege “robom s greškom”

Kriza u SDP-u i njezin mogući epilog, obilježili su gostovanje riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Moguće je da bude izbačen iz SDP-a, kazao je Obersnel, piše Faktograf, ali i mnogi drugi ugledni članovi stranke iza kojih stoji evidentni rezultat. – Ako nas stranka ne treba, to više govori o toj stranci nego o meni samome- poručio je.

Uz ostalo, Obersnel je izjavio i da se po završetku gradonačelničkog mandata 2021. namjerava povući jer se više ne vidi na izvršnim funkcijama ni u SDP-u ni u drugim tijelima , ali svojim iskustvom i znanjem i dalje će biti na dispoziciji stranci.
Istina je da je potpisnik pisma kojim se dio članova odlučio obratiti predsjedniku Davoru Bernardiću i koje će mu uskoro predati, ali nije točno da se radi o nekakvoj peticiji za smjenu šefa Partije.
-To je drugarsko pismo predsjedniku stranke u kojem ga se upozorava na čitav niz propusta koji se događaju u zadnjih godinu i pol dana, a koji su stranku doveli u stanje u kojem se trenutno nalazi. To je trebalo biti pismo dijela gradonačelnika, načelnika , župana i saborskih zastupnika kojima je bila namjera kazati da ovako jednostavno ne ide- rekao je Obersnel- ali je pismo nažalost iscurilo u javnost.
Svim potpisnicima pisma, redom visokopozicioniranim SDP-ovcima, jedina je želja jak SDP, i nitko od njih, tvrdi, ne želi drugu političku stranku. Barem što se njega tiče, kazao je Obersnel, bude li isključen iz SDP-a, nikakvu novu stranku osnivati neće.
Aludirajući na izjave nekih stranačkih kolega s kojima se očigledno ne slaže, riječki je SDP-ovac napomenuo kako njegovi drugovi ne upućuju čestitke notornom Velimiru Bujancu ( Davor Bernardić ),  imaju jasne svjetonazorske stavove i svoje stranačke drugove ne nazivaju “robom s greškom” ( Zlatko Komadina).
Što se tiče lika i djela Davora Bernardića, Obersnel ne misli da mu je slabost samo nedostatak karizme, nego prije svega činjenica da se kao predsjednik stranke nije na toj funkciji snašao. Obećavao je nerealno, zvučao prazno, populistički, djelovao nepripremljeno, slikao se s kupusom , slao čestitke Bujancu… opisano je ukratko šefa SDP-a Vojko Obersnel, kako prenosi Faktograf.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI