Neovisni novinarski portal
28.7.2021.
EKOLOGIJA
Kolaž s nekim fotgrafijama iz Tomčeve knjige

Podržimo novu knjigu Luke Tomca:
Neka priče ‘s prve crte klimatskih promjena’ dođu u što više ruku

Kolaž s nekim fotgrafijama iz Tomčeve knjige

Luka Tomac, umjetnik, ekološki aktivist Zelene akcije i brojnih međunarodnih organizacija, sudionik više UN-ovih summita o klimatskim promjenama, fotograf čije su fotografije sa svih strana svijeta objavljene u najprestižnijim svjetskim časopisima… uskoro objavljuje novu knjigu. Za to mu je potrebna i naša i vaša pomoć, pa je pokrenuta kampanja kojom se prikupljaju sredstva kako bi u rujnu ove godine bila tiskana i distribuirana, te svijetu fotografijama i esejima otkrila neke neuralgične svjetske točke na kojima se drastično ugrožavavaju klima i elementarna ljudska prava. Priče s ‘prve linije klimatskih promjena’ trebaju i moraju stići do ruku što više čitatelja. Prenosimo Tomčev poziv na potporu s njegove FB stranice, te poveznicom na kampanju.

– Dragi prijatelji, sa zadovoljstvom vam javljam da smo ovog tjedna započeli kampanju kojom prikupljamo sredstva za objavu moje nove knjige “1*C Rising – Stories from the Front Lines of Climate Change“. Radi se o zbirci fotografija, intervjua, eseja i svjedočanstava iz globalnog juga i sjevera, koji su sumirani u priče zajednica iz više od dvadeset zemalja koje se suočavaju sa stvarnošću planeta koji se ubrzano zagrijava, istovremeno pružajući otpor fosilnim gorivima i boreći se za rješenja ove situacije. Knjiga obrađuje raznolike priče – od najvećih svjetskih rudnika ugljena u Kolumbiji i Njemačkoj, preko toksičnih rijeka u Nigeriji. Od revolucije energetike u rukama građana koju su pokrenuli ljudi u Škotskoj, preko snježnih vrhova Kilimandžara, sve do Arktika koji se rapidno brzo topi. „1*C Rising“ je putovanje diljem svijeta koje nudi platformu za dijeljenje iskustava raznih zajednica, inspiraciju za djelovanje i razumijevanje da je drugačija budućnost ne samo moguća, nego i nužna. Fotografije i intervjui su prikupljeni, priče o borbi lokalnih zajednica su ispričane. Sada je vrijeme da ih podijelimo. Naravno, bit će tu i priča iz Hrvatske, kao što inicijative protiv bušenja nafte u Jadranu, te ZMAG-a, mreže koja se bori za suverenitet hrane. Knjiga pokazuje, kako su sve te inicijative, zajednice, mreže i borbe povezane I važne za stvaranje klimatske pravde – kaže Luka Tomac.

Inače, knjiga će biti dostupna za pretkupnju samo u sljedećih mjesec dana i ovisno o broju narudžbi, tiskana i dostavljena do kraja rujna 2018. godine.

 Svi detalji kampanje su na ovome linku: https://www.indiegogo.com/…/stories-from-the-fr…/x/16938066…

Kolaž s nekim fotgrafijama iz Tomčeve knjige

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI