Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
DJEČICA
Crtež budućeg vrtića u Jezerima

Spužvica i Ribica:
Novi vrtić u Jezerima, a Tišnjanima besplatno za drugo, treće, četvrto, peto… itd. dijete

Crtež budućeg vrtića u Jezerima

Evo nekih dobrih vijesti za djecu, roditelje i one koji će to tek postati u Općini Tisno na otoku Murteru. U Jezerima se gradi ‘Ribica’: novi vrtić i jaslice s cjelodnevnim boravkom, a u Tisnome će roditelji s više djece plaćati naknadu za vrtić ‘Spužvica’ za samo jedno dijete. U vremenima kada se za to odgovorni političari prigodno zgražaju nad padom nataliteta u Hrvatskoj, a grade se uglavnom novi shopping centri, crkve i slično, dotle se negdje poduzimaju i neke konkretnije mjere od ‘izražavanja zabrinutosti’.

Općina Tisno kao investitor, 20.04. 2018. godine od Upravnog odjela za uređenje i gradnju u Šibeniku ishodovala je građevinsku dozvolu za izgradnju građevine javne i društvene namjene predškolska ustanova – Dječji vrtić Ribica u Jezerima na katastarskoj čestici 392/7 K.O. Jezera. Ukupna procijenjena vrijednost radova iznosit će po procjeni projektanta četiri milijuna kuna, a Općina Tisno će nakon pravomoćnosti samog akta o gradnji započeti s procedurom javne nabave za navedeni projekt. Novi vrtić u Jezerima nalazit će se na istom mjestu gdje se nalazi i sada, a osim poludnevnog imat će i grupu za cjelodnevni boravak te jasličku skupinu – kažu u Općini Tisno. 

Dječji vrtić u Tisnome

Svi zainteresirani građani uvid u projekt novog Dječjeg vrtića mogu pogledati u prostorijama Općine Tisno svakog radnog dana od 8 do 15 sati, vele.

Netom donešena Odluka o utvrđivanju mjerila za naplatu usluga Dječjeg vrtića „Spužvica“ od roditelja- korisnika usluga koju je izglasalo tišnjansko Općinsko vijeće će, uz zaradu od turizma,  možda dodatno osokoliti mlade obitelji na proširenje obitelji. Ukratko, obitelji s više djece će plaćati naknadu za samo jedno dijete koje boravi u ‘Spužvici’, a za drugo, treće, četvrto, peto… itd. dijete će vrtić biti – besplatan.

Samohrani roditelji će plaćati 50 posto od pune cijene za vrtić.

– Kažu da na otocima nema djece. Mi smo jedan mali otok,a u nas ih je puno. Prkosimo lošoj statistici – poručuju sa s web stranice vrtića Spužvica kojemu se s krova smiješi Spužva Bob Skockani, popularni lik iz istoimenog animiranog serijala.

Crtež budućeg vrtića u Jezerima

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI