Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
POLITIKA
Enis Bešlagić u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 poručio BiH političarima: Narod je medij, i hvala bogu da nismo dio vaše priče

Enis Bešlagić u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 poručio BiH političarima:
Narod je medij, i hvala bogu da nismo dio vaše priče

Nas u Bosni prvo nauče jesi li Srbin, Hrvat ili musliman, mi nemamo problema s roditeljem jedan i roditeljem dva, niti s pojmom roda- izjavio je popularni glumac Enis Bešlagić u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 komentirajući Istanbulsku konvenciju. A ima li u BiH, pitao je voditelj Aleksandar Stanković, problema s muškarcima koji u haljinama upadaju u ženske WC-e nakon ratificiranja Konvencije, što je BiH učinila još prije pet godina? Nema, naravno, vjerojatno oni koji su potpisali i ne znaju što su potpisali, veli popularni glumac, jer,” nama što donesu, mi potpišemo”- narugao se.

Otvoreno priznaje da nije i ne može biti apolitičan jer ne želi da mu dijete jednog dana netko prebije samo zato što je navijalo za Hrvatsku, za Mandžukića i Modrića. Nisi patriot ako navijaš za nacionalni tim, nego ako državi uredno plaćaš porez i ne kradeš, kazao je, ocjenjujući da fašista ima na cijelom Balkanu.

Zbog svog odnosa prema bosanskohercegovačkim političarima koje naziva trovačima naroda i optužuje ih za potpirivanje nacionalizmom, i četvrt stoljeća pljačke, radi čega nema novaca za aparate i liječenje bolesne djece, dok oni žive u vilama i zbrinjavaju svoje glasače preko veza, došao je u nemilost tamošnjih medija koji su ga čak optužili za govor mržnje. Povod je bilo njegovo sudjelovanje na skupu nove BiH stranke “Narod i pravda” gdje je, uz ostalo, kazao da je nacionalna svijet, iako potrebna u ratu, s vremenom prešla u fašizam. Zasula ga je paljba iz redova sva tri BiH naroda.

A na njihov gnjev i optužbe Bešlagić je na sebi svojstven način na Instagramu odgovorio:

– Evo me miševi koji radite za medije koji propagiraju fašizam! Protiv sam lažnih vijesti koje šire potkupljivi ljudi. Biti nacionalno osviješten je pitanje svih naroda na ovim prostorima, ali mrziti druge zbog njihove vjere ili imena i misliti da si bolji narod od drugoga je fašizam! Jeste li prepoznali ovu pojavu kod svih naroda?! Jeste… onda počnimo ukazivati na nju, a ne ignorirati je! Narod je medij koji će vam jasno poslati poruku na izborima! Ova mladost koju trujete godinama mržnjom! Nećemo više šutjeti na vaše laži! Mi smo medij! I hvala Bogu da nismo dio vaše priče…

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI