Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
POLITIKA
‘Sveti Ante’ nije izdržao “zbog dugog perioda tišine”?

‘Sveti Ante’ nije izdržao “zbog dugog perioda tišine”?

Posebni vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak podnio je jučer neopozivu ostavku . Već se spominju i  imena njegovih naljednika, a među njima su: Zvonimir Mršić, bivši šefa Podravke, Fabris Peruško iz Uprave Tiska te Vladimir Bošnjak, član izvanredne uprave Agrokora zadužen za financije.

Kako prenosi Večernji list Ramljak je u svojoj neopozivoj ostavci premijeru Andreju Plenkoviću napisao:   Zbog dugog perioda tišine u kojoj se Vi kao predsjednik Vlade niste izjasnili vezano uz izvještaj o angažiranju savjetnika koji sam podnio 5. veljače, shvaćam da više nemam Vaše povjerenje. Bez jasne podrške cijele Vlade RH zakonitom provođenju postupka kao izvanredni povjerenik ja nisam više u mogućnosti provoditi postupak izvanredne uprave. Nažalost, neizvjesnost vezana uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika, koju su stvorile politika i razne interesne skupine, snažno radi protiv ovog procesa (restrukturiranje Agrokora). Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe, jer ne vidim drugi način na koji bih mogao odblokirati pat-poziciju u koju je postupak doveden.”
Dakle Ante R., koji je nedavno spominjao svetog Antu govoreći o sebi, nije izdržao ‘dugi period tišine’. Iz Agrokora je pak medijima upućeno priopćenje u kome Ramljak navodi:
 “Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci.“
Tags: ,

VEZANE VIJESTI