Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
JEDRA
Šibenska regata krstaša ulazi u punoljetnost, u subotu spektakularno 18. izdanje

Šibenska regata krstaša ulazi u punoljetnost, u subotu spektakularno 18. izdanje

Od petka do nedjelje pred šibenskom rivom bit će održan festival Valovi Šibenika, a vrhunac programa bit će Šibenska regata krstaša, čiji je start zakazan za subotu, 2. prosinca, u 11 sati.

Regata će, u organizaciji Jedriličarskog kluba Val, biti održana po 18. put, na kojoj će, osim na moru, bogati program biti upriličen i na kopnu. Marin Paić, predsjednik Vala, podsjetio je zbog čega je ova regata, koja slavi sv. Nikolu zaštitnika pomoraca, jedinstvena na Jadranu, ali i puno šire.
Ovo je jedna od rijetkih regata koja živi s publikom budući da je cijela šibenska riva jedno veliko gledalište. I ove godine sjajan pogled na regatu bit će na tvrđavi Barone koja je svim posjetiteljima pripremila slobodan ulaz te posebnu ponudu hrane i pića u svom gastro centru. Pozivamo građane da dođu u subotu i nedjelju na rivu gdje ih očekuju brojna zbivanja, atraktivne jedrilice i regatavanja te bogati zabavni program – rekao je Paić.
– Regatu radimo pod idejom promoviranja jedrenja i očuvanja pomorske baštine te sv. Nikolu, zaštitnika pomoraca. Jedri se u samom gradu i zbog toga je naša regata posebna jer je cijeli grad gledalište i rijetko se gdje to može vidjeti – kazao je predsjednik JK Val.

S današnje presice: predsjednik Regatnog odbora Denis Marinov, predsjednik Vala Marin Paić, gradonačelnik Željko Burić i inicijator priznanja “Valovi Šibenika” Zoran Lučić (Foto: Jozica Krnić/TRIS)

Grad Šibenik od samih je početaka glavni sponzor Šibenske regate krstaša, a gradonačelnik Željko Burić će i ove godine hicem iz topa označiti start.
– Šibenska regata krstaša bit će odlična uvertira u adventske dane koji će se tijekom prosinca događati u Šibeniku. Jedriličarima priželjkujem dobro vrijeme te vjerujem kako ćemo imati još jednu atraktivnu regatu – poručio je burić.
Ovogodišnje priznanje Valovi Šibenika, kojim se odaje počast spasiteljima na moru, ići će u ruke kapetana Lučke ispostave Murter, Branku Rameši, za životno djelo. Također, istaknuto je i da će Valovci počast odati i svom preminulom članu Branku Iljadici Rapi, po kojemu od ove godine ime nosi kup koji će se jedriti u nedjelju.
Šibenska regata krstaša će se, osim sa rive, moći pratiti i sa tvrđave Barone, u sklopu redovitog programa “Marendin”, a ulaz u subotnje jutro bit će besplatan.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI