Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
EKOLOGIJA
Predstavljanje Krkinog kalendara (Foto: NP KRKA)

Predstavljen školski kalendar NP Krka:
‘Krka je mnogo više od Skradinskog buka’

Predstavljanje Krkinog kalendara (Foto: NP KRKA)

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ predstavila je novi školski kalendar kojeg je pripremila na početku školske godine 2017./2018. za učenike prvih razreda svih osnovnih škola u Šibensko-kninskoj županiji.

Predstavljanje kalendara održano je u 1.a razredu Osnovne škole Petra Krešimira IV. u Šibeniku. Cilj je upoznati djecu sa svim ljepotama koje se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini.
– Ljudima je voda neophodna za život stoga su od davnih vremena odabrali život uz Krku. Danas, kada dolaze na Krku, posjetitelji uglavnom obilaze Skradinski buk, međutim Krka je mnogo više od toga. Priča nas vodi od prapovijesti u Oziđanoj pećini, preko Burnuma i amfiteatra u kojem organiziramo Burnumske ide, sve do srednjovjekovnih utvrda Bogočina, Trošenja i Ključice, sakralne baštine Visovca i manastira Krka, vodenica i industrijskog pogona zahvaljujući kojem je Šibenik prvi grad u Europi koji je dobio struju na izmjeničnu energiju – naglasio je Krešimir Šakić, ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.
Prvi školski kalendar koji je priredila Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ bio je za školsku godinu 2016./2017. u kojem je predstavljena bogata prirodna baština. Također je bio podijeljen svim prvim razredima u Šibensko-kninskoj županiji te su djeca tijekom cijele školske godine mogla pratiti godišnja doba po različitim lokalitetima na Krki. Kalendar prati aktivnosti kroz školsku godinu, od rujna do lipnja. Na njemu su označeni praznici i blagdani, te datumi važni za zaštitu prirode.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI