Neovisni novinarski portal
29.7.2021.
KOMENTARIĆ / POLITIKA
Isječak iz objave zadarske Mladeži HDZ-a na instagramu

Na klateži svijet ostaje:
Mladež HDZ-a objavila osmrtnicu za Tita koji je mrtav 37 godina

Isječak iz objave zadarske Mladeži HDZ-a na instagramu

Čini se da ova napaćena država i njezini građani još dugo neće na tzv. zelenu granu. Pogotovo ako vrijedi poslovica koja kaže da na mladima svijet ostaje. Ako se to odnosi i na Mladež HDZ-a, loše nam se piše. Ustaše, partizani, Tito, Pavelić, ZDS-u, Draža Mihajlović… o tome će poluinteligenti mljeti još barem osamdesetak godina, dok ne ostari aktualni HDZ-ov podmladak. Da se razumijemo, isto je s omladinom SDP-a, ako takvo što uopće više postoji, a jezu stvara već i pomisao na mladež HNS-a, HSP-a itd.

Na to upućuje i svježa veleumna objava na instagramu Mladeži HDZ-a Zadar. Kalmetini juniori slavodobitno i s ushitom su složili nešto nalik na osmrtnicu Josipu Brozu Titu, nakon što su njihovi uzoriti prvotimci promijenili naziv jednoga trga u Zagrebu. Štogod netko mislio ili pak uopće ne mislio o J.B. Titu, ovdje nije bitno, izuzev činjenice da je taj mrtav već dobrih 37 godina.

‘S velikim zadovoljstvom javljamo crvenima, udbi, petoj koloni i komunistima da je DRUG MARŠAL noćas preminuo u gradskoj skupštini grada Zagreba. Posljednjeg ispračaja NEMA! U Zagrebu 1.rujna 2017. Tugujući: SVI CRVENI’.

To stoji u polupismenoj objavi na koju je prva reagirala stanovita jope2407 uz pripadajući usklik s tri uskličnika i tri smješka:

Dolje Titoisti!!!???

Uz pomoć dva klika na internetu lako je ustvrditi kako je komentatorica zapravo 19-godišnja djevojka, koja je rođena debelih 18 godina poslije nego li je omraženi i omiljeni državnik otperjao iz svijeta živućih. Inače, ova foto sklepotina, ovaj crni biser aktualne hrvatske otužne društvene i političke stvarnosti, u kojem se naklapa o komunistima, udbašima, crvenima… dolazi iz političke stranke čiji je značajan broj članova svoju političku karijeru započeo s crvenom knjižicama u Savezu komunista Hrvatske. 
Eto čime se bavi politička mladež, odnosno klatež, dok njihovi vršnjaci svakodnevno izgurani iz domovine suznih očiju sa sendvičima u torbama hvataju autobuse i avione za Dublin, Kopenhagen, Muenchen ili Toronto. Samo zato jer ni oni i njihovi očevi i majke nisu htjeli biti dijelom HDZ-a, SDP-a, IDS-a, HNS-a i ostalih nakupina. Pa nisu uspjeli zaposliti se u pošti, HEP-u, nekom županijskom ili gradskom uredu za ovo ili ono, carinarnici, HŽ-u, Hrvatskim šumama… ili se ugnijezditi na nekoj drugoj uhljebničkoj poziciji. Zato sada peru tanjure u dalekoj tuđini. A nama koji ostajemo, sinovi i kćeri uhljeba, novouhljebi budućnosti, kreirat će i dalje buduću realnost.
Ova osmrtnica je stoga, na neki simboličan i posve konkretan način, ujedno i osmrtnica nade u skori bolji život u ovoj zemlji.

 

 

Printscreen Instagram Mladež HDZ Zadar

 

Printscreen Instagram Mladež HDZ Zadar

 

Isječak iz objave zadarske Mladeži HDZ-a na instagramu

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI