Neovisni novinarski portal
13.5.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Predsjednica RH je u Australiji dobila nekakav sportski dres na kojem uz broj 10 piše 'Kolinda' (foto predsjednica.hr)

Predsjednica u Australiji učvrstila vjeru s Hrvatima katolicima i na misi uoči katoličkog blagdana

Predsjednica RH je u Australiji dobila nekakav sportski dres na kojem uz broj 10 piše 'Kolinda' (foto predsjednica.hr)

Kako javljaju na stranicama predsjednica.hr, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prvog dana službenog posjeta Australiji i Novom Zelandu koji traje pola mjeseca započela je druženjem s tamnošnjim Hrvvatima katoličke vjeroispovjesti. Naime, najprije se družila s hrvatskom zajednicom u Hrvatskom katoličkom centru i naselju za starije osobe koji se zove Kardinal Stepinac, u Sydneyu.

Kako bi predsjednica osnažila svoju vjeru, predsjednica Republike sudjelovala je na misi u prigodi skorog blagdana Velike Gospe, dva dana prije istog katoličkog blagdana.
 – Tom prigodom Predsjednica Republike poručila je kako hrvatska Vlada radi na stvaranju uvjeta za lakši povratak iseljenika u Domovinu te za ulaganje u hrvatsko gospodarstvo. Predsjednica Republike pohvalila je predanost hrvatskog iseljeništva u očuvanju tradicije i hrvatskog jezika – javljaju na predsjednica.hr.
Tako su australski Hrvati saznali da Vlada RH radi na njihovom povratku u domovinu, no nisu doznali kako ista Vlada RH proteklih godina istodobno vrlo predano radi i na iseljavanju Hrvata iz Hrvatske u Irsku, Njemačku i Kanadu.
– Tijekom posjeta Hrvatskom klubu “Kralj Tomislav” Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako je hrvatska zajednica u Australiji cijenjena, te da vjeruje kako je: “to jedna od bitnih sadržajnica zašto u ovom trenutku održavamo ovaj državni posjet, što svjedoči i stalnom porastu međunarodnog rejtinga Hrvatske, a treba nam i iskustvo naših australskih Hrvata u državi i u društvu koje je demokratsko i tržišno gospodarstvo puno dulje od Hrvatske”, dodala je između ostalog hrvatska Predsjednica – vele na predsjednica.hr.
Predsjednica je u Australiji dobila na poklon nekakav crveni sportski dres na kojemu piše broj 10 i ‘Kolinda.
Inače, kako se isticalo u medijima, predsjednica je na put povela i supruga Jakova čije trošove puta plaća Republika Hrvatska, dok će za njihova sina troškove podmiriti osobno predsjednica države Hrvatske.
Vrhovna zapovjednica će pola mjeseca provesti van matične domovine na drugom kraju zemaljske kugle, unatoč zveketu nuklearnog oružja između SAD-a i Sjeverne Koreje itd.

Predsjednica RH je u Australiji dobila nekakav sportski dres na kojem uz broj 10 piše ‘Kolinda’ (foto predsjednica.hr)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI