Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Ivica Gatara, koordinator za kulturna događanja pri TZ Bilice, Ivan Čaleta i Matija Bajlović iz organizacijskog odbora Festivala (Foto: Tris/H. Pavić)

Pivari i pivopije stižu na Prukljan – Bilice Craft Beer Festival

Ivica Gatara, koordinator za kulturna događanja pri TZ Bilice, Ivan Čaleta i Matija Bajlović iz organizacijskog odbora Festivala (Foto: Tris/H. Pavić)

Iz Bilica stiže nešto sasvim drugačije  – sunce, more…. i pivo! Ovdašnja Turistička zajednica najavljuje Bilice Craft Beer Festival, prvi festival piva na  području cijele županije, na kojem će se 18. i 19. kolovoza na obali Prukljanskog jezera uz Belfast Food i Željka Bebeka prezentirati deset pivara i 30 vrsta piva.

– Uz puno entuzijazma i ljubavi prema pivu, odlučili smo craft kartu Hrvatske podebljati još jednim festivalom i na nju upisati Bilice. Šibenik je grad festivala, cijela županija njima obiluje, pa smo i mi htjeli dati svoj doprinos – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Ivica Gatara, koordinator za kulturna događanja pri Turističkoj zajednici općine Bilice.

– Želimo da ljudi da doznaju da ima piva koja su drugačija od onih iz dućana, da je to piće koje se priprema sa dušom, s puno truda i ljubavi. To su piva puno kvalitetnija od standardne ponude i mi se na ovaj način uključujemo uključiti u promociju craft pivarstva koje diljem Hrvatske dobija snažan zamah. Između Zadra i Splita fali jedan festival koji okuplja ovakvu vrstu publike te se nadamo da ćemo ovim popuniti tu prazninu –  kažu Ivan Čaleta i Matija Bajlović iz organizacijskog odbora Festivala.

Najavljuju dolazak deset pivovara, među kojima su sedam hrvatskih te dvije iz češke i jedna iz BiH, što Bilice Craft Beer Festivalu daje međunarodni karakter. Te će pivovare publici nuditi 30 vrsta piva različitih stilova, uz što će biti nuđene i originalne njemačke roštilj kobasice, istovjetne onima koje se nude na Oktoberfestu. Osim što će se moći degustirati piva, jesti i zabavljati se, posjetitelji će imati priliku educiratise  o procesima nastajanja piva,  te naučiti kako ga kuhati kod kuće. Za sada je poznato da će se ovdje moći probati piva iz Zmajske pivovare, Varionice, Razuma, Šibenske pivovare, Međimurski lepi dečki, Prvo viško pivo, Livanjsko pivo iz BiH, te iz čeških pivovara Nachmelena Opice i Chomout.  Repertoar će dodatno biti pojačan iz pivima iz šibenskih kućnih pivovara kojih je, kažu organizatori, sve više.

U dva dana festivala, uz resident DJ-a, za zabavu će biti zaduženi riječki bend irskog zvuka – Belfast Food i  Željko Bebek.

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI